Őket ismerték el 2021-ben Prima Díjjal Veszprém megyében

2021. 11. 14., 18:15

Cserép László, Diénes Attila és Sümegi Elemér vehette át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt Veszprém megyei elismeréseket november 12-én a Megyeházán. A Hester’s Life és a Reál-M Kft. vezetői az év megyei vállalkozói díjakat hozták el.

A világjárvány miatt tavaly nem, idén viszont megtartották a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém megyei Szervezetének Elnöksége és a Veszprém megyei Prima Díj Alapítványnak Kuratóriuma által 17 éve elindított megyei Prima Primissima gálát – írja a vehir.hu.

Az év megyei vállalkozói

A 2021. évi Megyei Év Vállalkozója Díjat elsőként Porkoláb Eszter és Kráml Dávid, a Hester’s Life egészséges reggelizőpelyheket, és cereáliákat előállító Fine Factory Kft. tulajdonosai vehették át. Vállalkozásuk mára több mint 800 ezer terméket állít elő éves szinten. A fejlesztéseknek köszönhetően a következő években ennek sokszorosára is képesek lesznek.

A kategória másik díjazottja Ernyei István, a fuvarozással és logisztikával foglalkozó Reál-M Kft. ügyvezető igazgatója lett. Az 1991-ben alapított vállalkozás Veszprém megye egyik legnagyobb, legtöbb fuvarfeladatot végrehajtó nemzetközi szállítási és logisztikai vállalata. Éves árbevételük meghaladja a másfél milliárd forintot.

A három megyei kiválóság

A „közművelődés” kategóriában a balatonfüredi kultúra motorjaként is ismert Cserép László vehette át elsőként a díjat.

Cserép László történelem és filozófia szakos tanár. A Tempevölgy folyóirat és korábban a Hévíz című kulturális folyóirat szerkesztője.
Balatonfüred város Művelődési, Oktatási, Sport és Idegenforgalmi osztályvezetője. Évtizedek óta Balatonfüred kulturális életének motorja.

A „magyar képzőművészet” kategória megyei díjazottjának járó elismerést Diénes Attila szobrászművész kapta.

Diénes Attila 1942-ben született Marosvásárhelyen. 1968-ban végezte el a kolozsvári Ion Andrescu Képzőművészeti Egyetemet. 1970-től tagja a Romániai Képzőművészeti Szövetségnek. 1980-tól tagja az 1984-ig működő Marosvásárhelyi Műhelynek. 1988-tól Magyarországon él, Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Szobrász Társaságnak és a Magyar Képzőművészek és Iparművészet Szövetségének (1990). 1991-ben részt vett az újjáalakult Marosvásárhelyi Műhely kiállítás-sorozatán. 1990-től a Veszprémi Művészeti Céh tagja.

A magyar zeneművészet kategóriában, a Veszprém megyei Prima Díj 2021. évi nyertese: Sümegi Elemér lett.

Sümegi Elemér, hegedűkészítő mester. Itthon, Cambridge-ben, Cremonában, Helsinkiben látogatott műhelyeket, az első hegedűjét pedig 1994-ben készítette el. A hangszerkészítés mellett hangszerészként dolgozik a Csermák Antal Zeneiskolában.

A rendezvényen bejelentették az országos év vállalkozója 2 díjazottját is, akik Veszprém megyét képviselve vehetik majd át elismerésüket a decemberben megrendezésre kerülő Vállalkozók Napján a Művészetek Palotájában a kormány képviselőjétől és a VOSZ elnökségétől.

Az év végi rendezvényen Perjés Ákos, a Haribo Hungária, valamint Fehér Péter, az Italguru Kft. nevében képviseli majd a megyét.

A fotón az év megyei Prima díjasai: Sümegi Elemér, Diénes Attila és Cserép László.

(Fotó: Kovács Bálint)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS