Veszprém megye

Itt találod az összes cikket a „Veszprém megye” témában!

Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában

Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában

Padisák Judit biológus, Fazekas Nándor korábbi válogatott kézilabdázó és Fényes Lóránd asztrofotográfus vehette át a Veszprém megyei Prima-díjat a VOSZ idei gáláján Veszprémben.
2021. 11. 14., 18:15
Őket ismerték el 2021-ben Prima Díjjal Veszprém megyében

Cserép László, Diénes Attila és Sümegi Elemér vehette át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt Veszprém megyei elismeréseket november 12-én a Megyeházán. A Hester’s Life és a Reál-M Kft. vezetői az év megyei vállalkozói díjakat hozták el.

2020. 09. 21., 11:30
Ennyi szálláshely kapott támogatást Veszprém megyében

A legfeljebb nyolcszobás szálláshelyek felújítására nyáron kiírt pályázaton Veszprém megyéből 1656 szálláshely kapott több mint ötmilliárd forint támogatást, Veszprémben pedig 45 vállalkozás több mint 110 millió forintot.

2019. 11. 18., 09:30
Gazsi Attila: Mára kialakult a VOSZ új érdekvédelmi stratégiája

A tagszervezés önmagában nem cél, az egymásért tenni akaró vállalkozói közösség összefogása és a helyi szinergiák kihasználása viszont annál inkább – mondta az Üzletemnek Gazsi Attila. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke, az országos szervezet elnökhelyettese szerint az elmúlt másfél év a megújulásról szólt a VOSZ-ban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS