Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában

Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában
2022. 11. 19., 15:58

Padisák Judit biológus, Fazekas Nándor korábbi válogatott kézilabdázó és Fényes Lóránd asztrofotográfus vehette át a Veszprém megyei Prima-díjat a VOSZ idei gáláján Veszprémben.

A díjátadó gálát 17. alkalommal szervezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete, az eseménynek a Megyeháza adott otthont november 18-án – írja a veol.hu.

Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, a Veszprém megyei szervezet elnöke megnyitójában hangsúlyozta: ahhoz, hogy a vállalkozók jó döntéseket hozhassanak és közösségüket szolgálhassák, nagy szükség van arra a szellemi erőtartalékra, amelyet a tudomány, a sport és a kultúra képviselői jelenítenek meg. Hozzátette: a Prima-díj a megye legfontosabb, független és mértékadó elismerése.

Magyar tudomány kategóriában Padisák Judit biológus, egyetemi tanár, akadémikust díjazták. A méltatásban elhangzott, kutatási területe a limnoökológia, azaz a szárazföldön található természetes vizek ökológiája. Az édesvízi algológia nemzetközileg elismert, kiemelkedő képviselője. Kutatási témái közé tartozik az algák asszociációiával kapcsolatos alapkutatás, valamint Magyarország álló- és folyóvizei ökológiai állapotának tanulmányozása. A Pannon Egyetem legtöbbet hivatkozott kutatója több mint 13 ezer hivatkozással. A Pannon Egyetemen létrehozta a Limnológia tanszéket, és az 1999-ben indult környezettudományi képzés egyik megalapítója volt.

Magyar sport kategóriában Fazekas Nándor, korábbi válogatott kézilabdakapus vehette át az elismerést. Pályafutása során két időszakban erősítette a veszprémi kézilabdacsapatot, amelynek színeiben 12-szer lett magyar bajnok, 12-szer magyar kupagyőztes, egyszer szuperkupa győztes és játszott Bajnokok Ligája döntőben. A magyar válogatott mezét 236-ször ölthette magára. A nemzeti együttessel öt világbajnokságon és két olimpián vett részt. Athénban és Londonban is negyedik helyen zárt a nemzeti együttes. Jelenleg a VKKFT kapusedzőjeként dolgozik.

Magyar képzőművészet kategóriában Fényes Lóránd asztrofotográfus érdemelte ki az elismerést. Az amatőr csillagászat a digitális technika robbanásszerű fejlődésével mára a legfőbb elfoglaltságává, professzionális kiteljesedésévé vált. Fényes Lóránd a Brit Királyi Obszervatórium kiemelt presztízsű nemzetközi megmérettetésének, az Astronomy Photographer of the Year kategóriagyőztese, több nemzetközi asztrofotós pályázat díjazottja, az Év természetfotósa verseny különdíjasa. Az elmúlt években a National Geographic hazai kiadása több éven keresztül díjazta a felvételeit, a NASA szakemberei által üzemeltetett online galéria pedig számos esetben ismerte el felvételeit a legjobb asztrofotókat rendező napi válogatásában.

Átadták a Megyei Év Vállalkozója Díjakat is. Idén a solar rendszerek szakszerű ügyintézésével és telepítésével foglalkozó Lifesun Trade Kft., a balatonfüredi éttermet működtető Borcsa Kft., az építőipari kivitelező Vemévszer Kft., a műszaki műanyagfröccsöntéssel, elastomer és bioműanyagok fröccsöntésével foglalkozó Plasticor Kft., valamint az ital-, kávé- és snackautomatákat üzemeltető Hungaro Kereskedőház Kft. érdemelte ki az elismerést.

Veszprém megye Országos Év Vállalkozója díjazottja Hauber Csaba, Edeltech Kft., aki az országos Prima Primissima gála előtti Vállalkozók Napján veheti át a díjat december 2-án Budapesten.

A felvételen: Fazekas Nándor, Padisák Judit és Fényes Lóránd. Fotó: Pesthy Márton

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
2023-11-27 18:10:00
Hagyatéki ügyekben előfordulhat, hogy az örökös vagy más érdekelt a hagyatéki tárgyaláson személyesen nem tud megjelenni, de szeretné, hogy valaki képviselje. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS