Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában

Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában
2022. 11. 19., 15:58

Padisák Judit biológus, Fazekas Nándor korábbi válogatott kézilabdázó és Fényes Lóránd asztrofotográfus vehette át a Veszprém megyei Prima-díjat a VOSZ idei gáláján Veszprémben.

A díjátadó gálát 17. alkalommal szervezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete, az eseménynek a Megyeháza adott otthont november 18-án – írja a veol.hu.

Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, a Veszprém megyei szervezet elnöke megnyitójában hangsúlyozta: ahhoz, hogy a vállalkozók jó döntéseket hozhassanak és közösségüket szolgálhassák, nagy szükség van arra a szellemi erőtartalékra, amelyet a tudomány, a sport és a kultúra képviselői jelenítenek meg. Hozzátette: a Prima-díj a megye legfontosabb, független és mértékadó elismerése.

Magyar tudomány kategóriában Padisák Judit biológus, egyetemi tanár, akadémikust díjazták. A méltatásban elhangzott, kutatási területe a limnoökológia, azaz a szárazföldön található természetes vizek ökológiája. Az édesvízi algológia nemzetközileg elismert, kiemelkedő képviselője. Kutatási témái közé tartozik az algák asszociációiával kapcsolatos alapkutatás, valamint Magyarország álló- és folyóvizei ökológiai állapotának tanulmányozása. A Pannon Egyetem legtöbbet hivatkozott kutatója több mint 13 ezer hivatkozással. A Pannon Egyetemen létrehozta a Limnológia tanszéket, és az 1999-ben indult környezettudományi képzés egyik megalapítója volt.

Magyar sport kategóriában Fazekas Nándor, korábbi válogatott kézilabdakapus vehette át az elismerést. Pályafutása során két időszakban erősítette a veszprémi kézilabdacsapatot, amelynek színeiben 12-szer lett magyar bajnok, 12-szer magyar kupagyőztes, egyszer szuperkupa győztes és játszott Bajnokok Ligája döntőben. A magyar válogatott mezét 236-ször ölthette magára. A nemzeti együttessel öt világbajnokságon és két olimpián vett részt. Athénban és Londonban is negyedik helyen zárt a nemzeti együttes. Jelenleg a VKKFT kapusedzőjeként dolgozik.

Magyar képzőművészet kategóriában Fényes Lóránd asztrofotográfus érdemelte ki az elismerést. Az amatőr csillagászat a digitális technika robbanásszerű fejlődésével mára a legfőbb elfoglaltságává, professzionális kiteljesedésévé vált. Fényes Lóránd a Brit Királyi Obszervatórium kiemelt presztízsű nemzetközi megmérettetésének, az Astronomy Photographer of the Year kategóriagyőztese, több nemzetközi asztrofotós pályázat díjazottja, az Év természetfotósa verseny különdíjasa. Az elmúlt években a National Geographic hazai kiadása több éven keresztül díjazta a felvételeit, a NASA szakemberei által üzemeltetett online galéria pedig számos esetben ismerte el felvételeit a legjobb asztrofotókat rendező napi válogatásában.

Átadták a Megyei Év Vállalkozója Díjakat is. Idén a solar rendszerek szakszerű ügyintézésével és telepítésével foglalkozó Lifesun Trade Kft., a balatonfüredi éttermet működtető Borcsa Kft., az építőipari kivitelező Vemévszer Kft., a műszaki műanyagfröccsöntéssel, elastomer és bioműanyagok fröccsöntésével foglalkozó Plasticor Kft., valamint az ital-, kávé- és snackautomatákat üzemeltető Hungaro Kereskedőház Kft. érdemelte ki az elismerést.

Veszprém megye Országos Év Vállalkozója díjazottja Hauber Csaba, Edeltech Kft., aki az országos Prima Primissima gála előtti Vállalkozók Napján veheti át a díjat december 2-án Budapesten.

A felvételen: Fazekas Nándor, Padisák Judit és Fényes Lóránd. Fotó: Pesthy Márton

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS