Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában

Prima Díj: Veszprém megye kiválóságait köszöntötték három kategóriában
2022. 11. 19., 15:58

Padisák Judit biológus, Fazekas Nándor korábbi válogatott kézilabdázó és Fényes Lóránd asztrofotográfus vehette át a Veszprém megyei Prima-díjat a VOSZ idei gáláján Veszprémben.

A díjátadó gálát 17. alkalommal szervezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete, az eseménynek a Megyeháza adott otthont november 18-án – írja a veol.hu.

Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, a Veszprém megyei szervezet elnöke megnyitójában hangsúlyozta: ahhoz, hogy a vállalkozók jó döntéseket hozhassanak és közösségüket szolgálhassák, nagy szükség van arra a szellemi erőtartalékra, amelyet a tudomány, a sport és a kultúra képviselői jelenítenek meg. Hozzátette: a Prima-díj a megye legfontosabb, független és mértékadó elismerése.

Magyar tudomány kategóriában Padisák Judit biológus, egyetemi tanár, akadémikust díjazták. A méltatásban elhangzott, kutatási területe a limnoökológia, azaz a szárazföldön található természetes vizek ökológiája. Az édesvízi algológia nemzetközileg elismert, kiemelkedő képviselője. Kutatási témái közé tartozik az algák asszociációiával kapcsolatos alapkutatás, valamint Magyarország álló- és folyóvizei ökológiai állapotának tanulmányozása. A Pannon Egyetem legtöbbet hivatkozott kutatója több mint 13 ezer hivatkozással. A Pannon Egyetemen létrehozta a Limnológia tanszéket, és az 1999-ben indult környezettudományi képzés egyik megalapítója volt.

Magyar sport kategóriában Fazekas Nándor, korábbi válogatott kézilabdakapus vehette át az elismerést. Pályafutása során két időszakban erősítette a veszprémi kézilabdacsapatot, amelynek színeiben 12-szer lett magyar bajnok, 12-szer magyar kupagyőztes, egyszer szuperkupa győztes és játszott Bajnokok Ligája döntőben. A magyar válogatott mezét 236-ször ölthette magára. A nemzeti együttessel öt világbajnokságon és két olimpián vett részt. Athénban és Londonban is negyedik helyen zárt a nemzeti együttes. Jelenleg a VKKFT kapusedzőjeként dolgozik.

Magyar képzőművészet kategóriában Fényes Lóránd asztrofotográfus érdemelte ki az elismerést. Az amatőr csillagászat a digitális technika robbanásszerű fejlődésével mára a legfőbb elfoglaltságává, professzionális kiteljesedésévé vált. Fényes Lóránd a Brit Királyi Obszervatórium kiemelt presztízsű nemzetközi megmérettetésének, az Astronomy Photographer of the Year kategóriagyőztese, több nemzetközi asztrofotós pályázat díjazottja, az Év természetfotósa verseny különdíjasa. Az elmúlt években a National Geographic hazai kiadása több éven keresztül díjazta a felvételeit, a NASA szakemberei által üzemeltetett online galéria pedig számos esetben ismerte el felvételeit a legjobb asztrofotókat rendező napi válogatásában.

Átadták a Megyei Év Vállalkozója Díjakat is. Idén a solar rendszerek szakszerű ügyintézésével és telepítésével foglalkozó Lifesun Trade Kft., a balatonfüredi éttermet működtető Borcsa Kft., az építőipari kivitelező Vemévszer Kft., a műszaki műanyagfröccsöntéssel, elastomer és bioműanyagok fröccsöntésével foglalkozó Plasticor Kft., valamint az ital-, kávé- és snackautomatákat üzemeltető Hungaro Kereskedőház Kft. érdemelte ki az elismerést.

Veszprém megye Országos Év Vállalkozója díjazottja Hauber Csaba, Edeltech Kft., aki az országos Prima Primissima gála előtti Vállalkozók Napján veheti át a díjat december 2-án Budapesten.

A felvételen: Fazekas Nándor, Padisák Judit és Fényes Lóránd. Fotó: Pesthy Márton

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS