Ők hatan érdemelték ki a Junior Prima Díjat sajtó kategóriában

2018. 11. 26., 15:00

Hatan vehették át hétfőn a Junior Prima Díjat sajtó kategóriában a budapesti ünnepségen. Idén már ötödik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket és szerkesztőségeket, hogy jelöljék a díjra a kiemelkedően tehetségesnek tartott fiatalokat.

A szakmai zsűri 38 pályázatból választotta ki idén a hat legkiválóbbat. A Junior Prima Díjat magyar sajtó kategóriában Bajnok Artúr (MTI), Czwick Dávid (InfoRádió), Előd Fruzsina (Index), Hornyák József Márk (portfolio.hu), Lukács Viktor (MTVA) és Szalai Laura (Magyar Hírlap) nyerte el.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is. (Demján Sándor idén halt meg, a díjátadón résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek rá.)

2007-ben született meg a döntés, hogy a 30 év alatti fiatalok között is jutalmazzák a legkiemelkedőbbeket. A nettó 2 millió forinttal járó díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt. 2014-től önálló szerepet is felvállalt a tehetségek támogatásában, mert társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: napjainkban rendkívül fontos a hiteles, objektív tájékoztatás, hiszen a kisvállalkozók is ilyen információkkal dolgoznak. Krisán László szerint a sajtónak nem csak a jelentősége, de a felelőssége is kiemelkedő a társadalmi szemléletformálásban, az információ és a kulturális hagyományok közvetítésében, abban, hogy mit látunk a világból, hogyan látjuk a világot és mit gondolunk róla.

„A jelöltek mind nagyon komoly lehetőséget kaptak azzal, hogy részt vehettek ezen a megmérettetésen. Akinek most nem sikerült a legjobb 6 közé kerülnie, annak sem szabad elkeserednie, hiszen a további kemény küzdelem és elhivatott munka által még újabb lehetőségek állnak előtte. Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat, a feltörekvő nemzedéket, hogy megerősítsük őket „szeniorrá” válásuk útján” – mondta Krisán László, a szakmai zsűri elnöke.

Nyilván nem véletlen, hogy idén a zsűri kiemelt figyelmet szentelt a gazdasági újságírásban dolgozókra, a hat Junior Primásból hárman is foglalkoznak ezzel a témával. Krisán László megjegyezte, hogy ezúttal új vizekre is eveztek, hiszen a díjazottak között sportújságírót, tévés kommentátort is találunk. Két nap múlva Lukács Viktor már Junior Primásként közvetítheti a PSG-Liverpool Bajnokok Ligája foci rangadót.

Az elismerésben részesültek közül az Üzletem két szerkesztőjének korábban volt alkalma együtt dolgoznia Hornyák Józseffel, aki a Világgazdaságnál gyakornokként kezdte, majd fokozatosan dolgozta be (és egyre feljebb) magát. Engedjék meg nekünk, hogy eláruljuk: jó néhány ötleten agyaltunk közösen, és éltük át a lapzárta néha (sőt, gyakorta) őrületes pillanatait.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta, az ATV műsorvezetője, Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője, Galambos István, az MTVA programigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a VOSZ főtitkára, Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja és Vaszily Miklós, az Echo TV vezérigazgatója.

A vezető fotón balról jobbra: Hornyák József, Bajnok Artúr, Előd Fruzsina, Szalai Laura, Lukács Viktor és Czwick Dávid

A belső képen a 2. sorban (balról jobbra): Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja, Balogh Gabriella, Net Média Zrt. résztulajdonosa, Vaszily Mklós, az Echo Tv vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a zsűri elnöke, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Holló Márta, az ATV műsorvezetője és Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS