November 24-én átadták a Budapest és Pest megyei Prima díjakat

November 24-én átadták a Budapest és Pest megyei Prima díjakat
2022. 11. 25., 14:00

November 24-én este ünnepélyes keretek között, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2022-es Budapesti és Pest Megyei Regionális Prima Díjakat.

2022-ben már 15. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék a regionális Prima Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki, aki 2022-ben elnyeri a Regionális Prima Díjat.

Az idei díjazottak:

  • Szentesi Éva – Magyar irodalom,
  • Palya Bea – Magyar zeneművészet,
  • Mizsér Attila – Magyar sport,
  • Prof. Dr. Hacki Tamás – Magyar tudomány,
  • Polgár Judit Alapítvány – Magyar oktatás és köznevelés,
  • Pindroch Csaba – Magyar színház-, film- és táncművészet.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és létrejöttek a megyei PRIMA díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, régiók legjobbjai is.

2022-ben megújult 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-, film- és táncművészet, Magyar képző- és iparművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet, Magyar ismeretterjesztés és média, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet) jelölhettek példaképeket, közülük 6 fő részesült regionális Prima Díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a NET Média Zrt. résztulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetének elnöke.

A bemelegítő hangulatról a 2021. évben magyar zeneművészet kategóriában nyertes Talamba együttes gondoskodott (képünkön), majd Marosi László, a szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt, kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni, „melyet csak emberfeletti kitartással, alkalmazkodással, rugalmassággal, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel érhetünk el. Néha megérdemeljük és megérdemlik a világ csodái, hogy megálljunk egy pillanatra és tiszteletünket adjuk a tehetségeknek. Az elmúlt években a térségünkben kiosztott 78 Regionális Prima Díj és 42 különdíj feljogosítanak bennünket, hogy díjunkat Budapest és Pest megye egyik legfontosabb, független és mértékadó elismerésének minősítsük. Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.”

A KAVOSZ Zrt. két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, járnak be – a kategória nyertese Iglódi Csaba –, illetve azon fiatalok számára, akik tevékenységükkel, elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára, ennek a kategóriának a nyertese Németh Franciska lett.

A Díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött (és a rendezvény megvalósulását támogatta) a CIB Bank Zrt. részéről Dr. Ákos Tamás vezérigazgató-helyettes, a Danubius Hotels részéről, Kovács Balázs vezérigazgató, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Elnök-vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Nagy Gergely, az OTP Bank Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese. (Nem tudott jelen lenni Keszthelyi Erik a Hiungarikum Alkusz Cégcsoport nevében.)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-11-25 16:19:00
Az újabb és újabb generációk új trendeket hoznak, melyek az élet minden területére szép lassan begyűrűznek. Az egészségügyben ilyen új trend az úgynevezett figitális betegek megjelenése, akik sokkal bátrabban használják a digitális megoldásokat, de közben ragaszkodnak a fizikai eszközökhöz is. A Deloitte friss tanulmánya azt vizsgálja, hogyan alakulhat át az egészségügyi ellátás a megjelenésükkel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A bérrendezés akkor ésszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.
2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS