Nem lesz szálloda a dunaújvárosi múzeum épületéből

2018. 12. 27., 18:45

A kormány visszavonja a Modern Városok Program keretében a dunaújvárosi Intercisa Múzeum új helyen történő elhelyezését. A múzeum épületét nem alakítják át szállodává.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében Orbán Viktor kabinetfőnöke és az emberi erőforrások minisztere kapta a feladatot, hogy a dunaújvárosi önkormányzattal és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve egy szállodai beruházás lehetőségét.

Ugyancsak megvizsgálják, hogy a szálloda mellett vagy helyett sport- vagy turisztikai célú szálláshelyet hol alakíthatnának ki.

A dunaújvárosi Intercisa Múzeumot így a jelenlegi épületben újítják fel és fejlesztik európai uniós források bevonásával. A határozat szerint a feladatok közé tartozik új kiállítások és a hozzájuk kapcsolódó múzeumpedagógiai csomagok koncepciójának kidolgozása.

A kormányhatározatban összegeket nem jelöltek meg.

Novemberben még az volt a hír, hogy mintegy 2 milliárd forinttal támogatja a kormány a múzeum új helyen történő elhelyezését, valamint a múzeum által jelenleg használt épület szállodai célra történő átalakítását.

A beruházások központi költségvetési forrásból, a Modern Városok Program keretében valósultak volna meg. A kormányhatározat alapján, idén 80 millió, jövőre 385,2 millió, míg 2019-ben 1,529 milliárd forintot kapott volna a város a fejlesztésekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS