Nem lesz szálloda a dunaújvárosi múzeum épületéből

2018. 12. 27., 18:45

A kormány visszavonja a Modern Városok Program keretében a dunaújvárosi Intercisa Múzeum új helyen történő elhelyezését. A múzeum épületét nem alakítják át szállodává.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében Orbán Viktor kabinetfőnöke és az emberi erőforrások minisztere kapta a feladatot, hogy a dunaújvárosi önkormányzattal és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve egy szállodai beruházás lehetőségét.

Ugyancsak megvizsgálják, hogy a szálloda mellett vagy helyett sport- vagy turisztikai célú szálláshelyet hol alakíthatnának ki.

A dunaújvárosi Intercisa Múzeumot így a jelenlegi épületben újítják fel és fejlesztik európai uniós források bevonásával. A határozat szerint a feladatok közé tartozik új kiállítások és a hozzájuk kapcsolódó múzeumpedagógiai csomagok koncepciójának kidolgozása.

A kormányhatározatban összegeket nem jelöltek meg.

Novemberben még az volt a hír, hogy mintegy 2 milliárd forinttal támogatja a kormány a múzeum új helyen történő elhelyezését, valamint a múzeum által jelenleg használt épület szállodai célra történő átalakítását.

A beruházások központi költségvetési forrásból, a Modern Városok Program keretében valósultak volna meg. A kormányhatározat alapján, idén 80 millió, jövőre 385,2 millió, míg 2019-ben 1,529 milliárd forintot kapott volna a város a fejlesztésekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS