Nem lesz szálloda a dunaújvárosi múzeum épületéből

2018. 12. 27., 18:45

A kormány visszavonja a Modern Városok Program keretében a dunaújvárosi Intercisa Múzeum új helyen történő elhelyezését. A múzeum épületét nem alakítják át szállodává.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében Orbán Viktor kabinetfőnöke és az emberi erőforrások minisztere kapta a feladatot, hogy a dunaújvárosi önkormányzattal és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve egy szállodai beruházás lehetőségét.

Ugyancsak megvizsgálják, hogy a szálloda mellett vagy helyett sport- vagy turisztikai célú szálláshelyet hol alakíthatnának ki.

A dunaújvárosi Intercisa Múzeumot így a jelenlegi épületben újítják fel és fejlesztik európai uniós források bevonásával. A határozat szerint a feladatok közé tartozik új kiállítások és a hozzájuk kapcsolódó múzeumpedagógiai csomagok koncepciójának kidolgozása.

A kormányhatározatban összegeket nem jelöltek meg.

Novemberben még az volt a hír, hogy mintegy 2 milliárd forinttal támogatja a kormány a múzeum új helyen történő elhelyezését, valamint a múzeum által jelenleg használt épület szállodai célra történő átalakítását.

A beruházások központi költségvetési forrásból, a Modern Városok Program keretében valósultak volna meg. A kormányhatározat alapján, idén 80 millió, jövőre 385,2 millió, míg 2019-ben 1,529 milliárd forintot kapott volna a város a fejlesztésekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS