Nem csak nyugdíjasokat hűsít ásványvízzel a Szomszédok

Nem csak nyugdíjasokat hűsít ásványvízzel a Szomszédok
2019. 06. 18., 08:00

A tervek szerint legalább 15 ezer palack ásványvizet oszt szét a nyári hónapokban az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Budapesten és hat vidéki nagyvárosban.

Javában tart az akció, csak Budapesten eddig már 1500 palack ásványvizet osztottunk a kánikulában – mondja az Üzletem érdeklődésére Dorner Attila.

Az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet területi igazgatója arról is tájékoztatott, hogy a főváros mellett hat vidéki nagyvárosban is ott lesznek, ahol a szövetkezetüknek irodája van. Vagyis Székesfehérváron, Tatabányán, Győrben, Veszprémben, Sopronban és Szombathelyen szintén felbukkan a Szomszédok feliratú Lada, csomagtartója dugig pakolva a palackokkal.

Bár a forró nyári napokon eleve elég figyelemfelkeltésnek számít a vízosztás, a Szomszédok még csavart egyet az ötleten. Ma úgyis trendi a retróérzés, ezért csatasorba állítottak egy öreg Ladát. S még arra is gondoltak, hogy ha elfogy az adott napra tervezett muníció, akkor gondoskodnak a készlet feltöltéséről.

Ma megint Budapesten parkol majd a Lada, ahogy a múlt héten is, amikor mi a Nyugati pályaudvar mellett tapasztaltuk, hogy az emberek mennyire örülnek a hűsítő gesztusnak. Bár a Szomszédok szlogenje: Munkalehetőség nyugdíjasoknak, a vízosztást nem csak az idősebbeknek találták ki. Sok kisgyerekes anyuka is mosolyogva vette át a palackot. Dorner Attila azt mondja, hogy egy tíz év körüli kisfiú arra is megkérte őket, hogy beülhessen a Lada kormánya mögé, mert ő bizony ilyen autót még az életében nem látott.

A nyári akcióban a tervek szerint minimum 15 ezer palack ásványvizet osztanak szét, a költségek egymillió forintnál valamivel többe kerülnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-05 09:10:00
2023. IV. negyedévben a GDP volumene a nyers adatok szerint nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH. A statisztikai hivatal közzétette a részletes IV. negyedévi, illetve a 2023 egészére vonatkozó adatokat is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS