Nyári egyetemre várja a Szomszédok a nyugdíjasokat Veszprémben

2019. 06. 13., 08:45

Nyári szabadegyetemet szervez a nyugdíjasoknak Veszprémben az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a Pannon Egyetemmel közösen. A premier június 26-án lesz szakmai előadással, kulturális programmal és kötetlen beszélgetéssel. A 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Veszprém város polgármestere, Porga Gyula.

Újít az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem. Júniusban, júliusban és augusztusban is programot szerveznek a nyugdíjasoknak a Pannon Egyetemmel közösen Veszprémben – tudta meg az Üzletem Dolgos Attilától.

A KÖZÉSZ alelnöke, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke elmondta: a nyári szabadegyetem programját gondosan válogatták össze. Arra törekedtek, hogy sokakat érintő fajsúlyos témák mellett mindig legyen színes kulturális program is. A Nyugdíjas Egyetem gondolata jó ideje felmerült, s idén már debütál is a program.

Június 26-án Veszprémben a Pannon Egyetemen várják az érdeklődőket, akik a nyitónapon „leckekönyvet” kapnak. Akik mindhárom nyári napon (június 26., július 31., augusztus 14. ) ott lesznek a rendezvényeken, oklevelet vehetnek át, valamint részt vesznek egy nyereményjátékban.

A Nyugdíjas Egyetemet támogatja Veszprém önkormányzata. Az ünnepélyes nyitás után először Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást „Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek” címmel.

A kulturális szórakoztatásról a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora gondoskodik. Vidám versek, jelenetek kerülnek terítékre 20. századi klasszikusoktól – Nóti Károlytól, Rejtő Jenőtől, Heltai Jenőtől, Karinthy Frigyestől és Vadnay Lászlótól.

A szervezők úgy gondolják, hogy az egyre nagyobb számban munkát vállaló nyugdíjasok „vevők” a tartalmas kikapcsolódásra, ami találkozik a Szomszédok vezetőinek elképzeléseivel. Azt szeretnék, ha a kezdeményezésből hagyomány válna, s ehhez Veszprémben minden adott.

Az egyetemmel közös cél, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés, és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassák vendégül az idősebb korosztályt.

Aki kíváncsi a Nyugdíjas Egyetemre, annak csupán regisztrálnia kell a Szomszédok weboldalán – a részvétel díjmentes. Fontos tudni, hogy mindhárom szabadegyetemi nap előtt külön-külön lehet majd jelentkezni.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS