Négyszeresére emelkedett a fenntartható beruházások értéke

2022. 04. 23., 14:58

Fenntartható vállalattá válni ma már nem a jövő elvárása, hanem a jelen társadalmi igénye. Ezt a cégek is felismerték, a tényleges elköteleződés ugyanakkor nem a szavakban, hanem a tettekben mutatkozik meg. A 2021 óta karbonsemleges K&H Csoport évről évre csökkenti saját működése környezetterhelését, érzékenyíti dolgozóit és ügyfeleit, illetve hitelezési politikáját is a fenntarthatóság jegyében alakítja. Ennek eredményeképp a K&H által támogatott fenntarthatósági beruházások értéke megnégyszereződött tavaly, a megújuló energiatermelés finanszírozása pedig elérte a 120 milliárd forintot.

A fenntarthatósági irányelvek kidolgozása és kommunikációja egyre nagyobb szerepet kap a vállalatok életében, de ezzel kapcsolatos stratégiát a hazai cégek mindössze 1%-a fogalmaz meg részletesen. „A hiteles és hatékony fenntarthatósági elköteleződéshez hosszútávú gondolkodás, kidolgozott stratégia és konkrét lépések szükségesek” – mondta Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. „Vezető piaci szereplőként ügyfeleink pénzügyi igényeinek kielégítésén túl a minket körülvevő világ megóvására is nagy hangsúlyt helyezünk. A fenntarthatóságra törekvés már nem jövő, hanem a jelen elvárása, hiszen most kell felelősen cselekednünk ahhoz, hogy az utánunk következő generációk is élhető környezetben nőhessenek fel. Azt pedig, hogy jó irányba haladunk-e, végső soron a mérhető eredmények mutatják meg.”

Minimalizált környezetterhelés

A K&H a 2015-ös bázisévéhez viszonyítva 2021-ben már 72 százalékkal csökkentette az egy főre jutó széndioxid-kibocsátását, 61 százalékkal kevesebb papírt használt, vízfogyasztása 65 százalékkal, összes energiafelhasználása pedig 21 százalékkal mérséklődött. Emellett széndioxid-semlegesítő projektek támogatásával ellensúlyozta a még fennmaradó károsanyag-kibocsátást, így 2021-ben elérte a karbonsemleges működést. A KBC Csoport fenntartható erdősítési programot finanszíroz Uruguayban, fejleszti a vízellátást és korszerűsíti a konyhai berendezéseket Afrikában, illetve hozzájárult 150 ezer hektárnyi amazóniai esőerdő illegális kiírtásának megakadályozásához is Brazíliában.

A környezettudatos hozzáállás elterjedésének érdekében a K&H dolgozóit és üzleti partnereit is érzékenyíti, valamint befektetési lehetőségeiket és hitelezési politikájukat is ennek megfelelően alakította ki. Ez a tevékenység jóval túlmutat a cégcsoport alapműködésén, de a társadalom és a környezet számára sokszorosan gyümölcsöző lehet. Tavaly a bank által támogatott fenntarthatósági beruházások értéke megnégyszereződött, a megújuló energiatermelés finanszírozása pedig elérte a 120 milliárd forintot.

Digitálisan is a fenntarthatóságért

A fenntartható fejlődés az innovatív technológiák alkalmazását is magában foglalja. A pandémia két éve még jobban felerősítette ezt az irányt, a fogyasztók pedig nyitottak a fejlesztésekre, amelyek a kényelem mellett még időt és energiát is spórol nekik. A K&H ügyfeleinek 85 százaléka digitálisan aktív, tavaly 480 ezren használják a K&H mobilbankot 320 ezren pedig digitalizált bankkártyával is rendelkeznek. Az érintésmentes fizetés is egyre népszerűbb: 2021-ben havonta már több mint 1,6 millióan vásároltak így, amelyből 15 százalék okosórás fizetés volt.

A K&H Csoport 2021-es fenntarthatósági jelentése itt tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS