NAV: intézze kényelmesen az adóügyeit!

2020. 03. 04., 18:15

A NAV folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az adóügyek gyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb intézése érdekében.

A bejelentések, változásbejelentések, bevallások, beadványok, kérelmek elektronikus benyújtása jelentősen gyorsítja az ügyintézést. A küldemény így azonnal megérkezik a NAV-hoz, szemben az akár több napos postai kézbesítéssel. Ugyanakkor a NAV levelei is gyorsabban célba érnek, és nem kell a postán sorban állni az iratok átvételéért.

A személyes adatok védelmére a személyhez kötött elektronikus szolgáltatások a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztüli azonosítással vehetők igénybe.

A NAV elektronikus szolgáltatásai:

  • kötetlen formában küldhet beadványokat az ePapír szolgáltatással,
  • igényelhet adóhatósági igazolást a gyermek kollégiumi elhelyezéséhez, hitelfelvételhez vagy különböző pályázatok elbírálásához, szociális támogatásokhoz az IGAZOL nyomtatványon,
  • online intézheti adóügyeit az eBEV-portálon,
  • gyorsabban hozzájuthat a banki hitelfelvételhez szükséges NAV-jövedelemigazoláshoz az online keresetkimutatás szolgáltatással (eBEV-portál/Szolgáltatások menüpont),
  • az eSZJA webes felületen elkészítheti személyijövedelemadó-bevallását és 2020. március 15-étől megtekintheti, jóváhagyhatja, módosíthatja adóbevallási tervezetét,
  • az eSZJA webes felületen rendelkezhet adójának 1+1 százalékáról,
  • az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) adószámot igényelhet, adóazonosító jellel, adóigazolvánnyal, vámazonosító számmal és levelezési címmel, valamint egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos bejelentéseket tehet, vagy jelezheti azok változását. 2020 januárjától pedig adóelőleg-nyilatkozatát is eljuttathatja a munkáltatójának, kifizetőjének az ONYA használatával.
  • egyszerűen átveheti a NAV hivatalos iratait,
  • kérheti felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA).

Az eSZJA és az ONYA webes felületráadásul nem igényel telepítést, háttérprogram-frissítést és különleges szakértelmet sem. Mobileszközön is használható a nap 24 órájában, akár hétvégén is, így a hivatali nyitvatartási időhöz sem kell alkalmazkodni.

Nyisson ügyfélkaput és kényelmesen, akár otthonról intézze adóügyeit! Az elektronikus ügyintézés és kapcsolattartás általános szabályait a 32. információs füzet tartalmazza. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.
2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS