NAV: intézze kényelmesen az adóügyeit!

2020. 03. 04., 18:15

A NAV folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az adóügyek gyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb intézése érdekében.

A bejelentések, változásbejelentések, bevallások, beadványok, kérelmek elektronikus benyújtása jelentősen gyorsítja az ügyintézést. A küldemény így azonnal megérkezik a NAV-hoz, szemben az akár több napos postai kézbesítéssel. Ugyanakkor a NAV levelei is gyorsabban célba érnek, és nem kell a postán sorban állni az iratok átvételéért.

A személyes adatok védelmére a személyhez kötött elektronikus szolgáltatások a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztüli azonosítással vehetők igénybe.

A NAV elektronikus szolgáltatásai:

  • kötetlen formában küldhet beadványokat az ePapír szolgáltatással,
  • igényelhet adóhatósági igazolást a gyermek kollégiumi elhelyezéséhez, hitelfelvételhez vagy különböző pályázatok elbírálásához, szociális támogatásokhoz az IGAZOL nyomtatványon,
  • online intézheti adóügyeit az eBEV-portálon,
  • gyorsabban hozzájuthat a banki hitelfelvételhez szükséges NAV-jövedelemigazoláshoz az online keresetkimutatás szolgáltatással (eBEV-portál/Szolgáltatások menüpont),
  • az eSZJA webes felületen elkészítheti személyijövedelemadó-bevallását és 2020. március 15-étől megtekintheti, jóváhagyhatja, módosíthatja adóbevallási tervezetét,
  • az eSZJA webes felületen rendelkezhet adójának 1+1 százalékáról,
  • az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) adószámot igényelhet, adóazonosító jellel, adóigazolvánnyal, vámazonosító számmal és levelezési címmel, valamint egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos bejelentéseket tehet, vagy jelezheti azok változását. 2020 januárjától pedig adóelőleg-nyilatkozatát is eljuttathatja a munkáltatójának, kifizetőjének az ONYA használatával.
  • egyszerűen átveheti a NAV hivatalos iratait,
  • kérheti felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA).

Az eSZJA és az ONYA webes felületráadásul nem igényel telepítést, háttérprogram-frissítést és különleges szakértelmet sem. Mobileszközön is használható a nap 24 órájában, akár hétvégén is, így a hivatali nyitvatartási időhöz sem kell alkalmazkodni.

Nyisson ügyfélkaput és kényelmesen, akár otthonról intézze adóügyeit! Az elektronikus ügyintézés és kapcsolattartás általános szabályait a 32. információs füzet tartalmazza. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS