Nagyvállalati beruházások: újabb 1 milliárd forint költségvetési támogatás

2021. 06. 25., 15:00

Beruházás és munkahelyteremtés, növekedés, végül a tartós egyensúly elérése – a helyes sorrendben erre törekszünk a gazdaság újraindításakor – jelentette ki Varga Mihály a Nagyvállalati Beruházási Támogatás új fejlesztéseinek bejelentésekor. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt időszakban több jelentés is megerősítette, hogy a magyar gazdaság újraindítása sikeresen megkezdődött.

A tárcavezető kiemelte: a koronavírus-járvány megmutatta, Magyarország akkor erős, ha a hazánkban működő vállalkozások is erősek, ezért a hazai ipar megerősítése, technológiai fejlesztése jó iránynak bizonyult. A miniszter fontosnak nevezte, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás a járvány okozta leállás hónapjaiban is folytatódott, munkahelyek tízezreinek megtartását és több ezer új munkahely létrehozását segítette. A magyarországi nagyvállalatok fontos szerepet töltenek be egy-egy térség gazdaságában, legyen szó a beszállítói hálózatról, a családok megélhetéséről, vagy exportlehetőségek megteremtéséről – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A miniszter a programról szólva elmondta: 183 céggel állapodtunk meg 386 milliárd forintnyi beruházásról, amelyhez 160 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtunk. A kormány az idei évben és a jövő évi költségvetésben is 25-25 milliárd forint hazai forrást biztosít a nagyvállalatok támogatására, amely igény szerint tovább nőhet.

A mostani fejlesztésekről a miniszter elmondta: 3 cég összesen 2,3 milliárd forintos beruházást valósít meg, közel 1 milliárd forint költségvetési támogatásból. A BIS HUNGARY Kft. Pakson és Tiszaújvárosban bővíti üzemcsarnokait 1 milliárd forint értékben, a VIDEOTON Autóelektronika Kft. korszerű autó-elektronikai berendezéseket vásárol 1,1 milliárd forintos beruházással székesfehérvári üzemébe. A HAJDU-ALU Zrt. szintén digitális fejlesztést valósít meg 153 millió forintból Debrecenben. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.
2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS