Nagyvállalati beruházások: újabb 1 milliárd forint költségvetési támogatás

2021. 06. 25., 15:00

Beruházás és munkahelyteremtés, növekedés, végül a tartós egyensúly elérése – a helyes sorrendben erre törekszünk a gazdaság újraindításakor – jelentette ki Varga Mihály a Nagyvállalati Beruházási Támogatás új fejlesztéseinek bejelentésekor. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az elmúlt időszakban több jelentés is megerősítette, hogy a magyar gazdaság újraindítása sikeresen megkezdődött.

A tárcavezető kiemelte: a koronavírus-járvány megmutatta, Magyarország akkor erős, ha a hazánkban működő vállalkozások is erősek, ezért a hazai ipar megerősítése, technológiai fejlesztése jó iránynak bizonyult. A miniszter fontosnak nevezte, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás a járvány okozta leállás hónapjaiban is folytatódott, munkahelyek tízezreinek megtartását és több ezer új munkahely létrehozását segítette. A magyarországi nagyvállalatok fontos szerepet töltenek be egy-egy térség gazdaságában, legyen szó a beszállítói hálózatról, a családok megélhetéséről, vagy exportlehetőségek megteremtéséről – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A miniszter a programról szólva elmondta: 183 céggel állapodtunk meg 386 milliárd forintnyi beruházásról, amelyhez 160 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtunk. A kormány az idei évben és a jövő évi költségvetésben is 25-25 milliárd forint hazai forrást biztosít a nagyvállalatok támogatására, amely igény szerint tovább nőhet.

A mostani fejlesztésekről a miniszter elmondta: 3 cég összesen 2,3 milliárd forintos beruházást valósít meg, közel 1 milliárd forint költségvetési támogatásból. A BIS HUNGARY Kft. Pakson és Tiszaújvárosban bővíti üzemcsarnokait 1 milliárd forint értékben, a VIDEOTON Autóelektronika Kft. korszerű autó-elektronikai berendezéseket vásárol 1,1 milliárd forintos beruházással székesfehérvári üzemébe. A HAJDU-ALU Zrt. szintén digitális fejlesztést valósít meg 153 millió forintból Debrecenben. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 14:40:00
A jövedéki törvény szerint a jövedéki engedélyes kereskedő a beszerzéseiről, készletcsökkenéssel járó eseményekről, valamint a napi zárókészletéről – telephelyenként – folyamatosan elektronikus nyilvántartást vezet. Az adóhivatal rövid közleményben tisztázta, hogy a nyilvántartással szemben támasztott elvárások, valamint a folyamatos vezetés fogalma a következőképp értelmezendők az ellenőrzési gyakorlatban.
2024-06-18 11:10:00
Az áprilisi 2,6 százalék után 2024 májusában 2,7 százalékos volt az átlagos éves infláció az Európai Unióban; a tagállami adatok 0,0 százalék és 5,8 százalék között szóródtak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS