Nagyberuházás Rétságon: félmilliárd forintos GINOP-támogatással fejlesztett az Urban Édesipari Kft.

Nagyberuházás Rétságon: félmilliárd forintos GINOP-támogatással fejlesztett az Urban Édesipari Kft.
2022. 04. 01., 16:48

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar ma jóval erősebb, mint 2010-ben, a magyar embereket biztonsággal el tudja látni jó minőségű élelmiszerrel – jelentette ki a pénzügyminiszter az Urban Édesipari Kft. hatékonyságnövelő beruházásának átadásán Rétságon.

A 830 millió forintos fejlesztéshez a kormány 500 millió forintos támogatással járult hozzá az uniós finanszírozású Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Varga Mihály kiemelte: a kormány jól döntött, hogy stratégiai ágazatként fejlesztette a mezőgazdaságot, amelynek kibocsátása harmadával, jövedelmezősége kétszeresére nőtt az elmúlt 12 évben.

Major Varga Éva, az Urbán Édesipari Termékgyártó Kft., a legnagyobb magyar tulajdonú édesipari cég ügyvezető igazgatója fontosnak nevezte, hogy az ország valamilyen szintig önellátó legyen az élelmiszerből, amihez fejlesztések kellenek.

A múlt évben 40 éves társaság termékei között vannak teasütemények, puszedlik, vaníliás karika, sajtos tallér. Major Varga Éva növekedésük kulcsának azt nevezte, hogy megújulásra képes a társaság, és mint mondta, az innovációt segítik a most vásárolt berendezések. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS