Munkásapartmant adott át a Master Good Nyírkarászon

Munkásapartmant adott át a Master Good Nyírkarászon
2021. 11. 26., 16:02

Jövőre is folytatódik a munkásszállások kialakítását ösztönző kormányzati munkaerő-piaci program - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkarászon.

Bodó Sándor (képünkön) a Master Good cégcsoport 323 millió forintból kialakított munkásapartmanjának átadásán emlékeztetett, a program eddigi öt, már lezárult kiírása során a kormány 45 munkásszállás kialakításához és ezzel 5796 férőhely létrehozásához nyújtott támogatást országszerte, több mint 14,7 milliárd forint értékben.

Az idén szeptemberben immár hatodik alkalommal meghirdetett, több mint 10 milliárd forintos támogatási keretösszegű programot az Országos Foglalkoztatási Alap kezeli, elbírálása pedig folyamatban van.

A 2017-ben indult program célcsoportját az önkormányzatok mellett az önkormányzati társulások, valamint az előbbiek 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társulások képezik, 2019 októberétől pedig a magántulajdonú gazdasági társaságok is beletartoznak a pályázati körbe. A kormánytámogatás legalább nyolcvan ember elszállásolására alkalmas munkásszállások építéséhez, illetve a beruházáshoz kapcsolódó új tárgyi eszközök beszerzéséhez használható fel.

Bodó Sándor az átadáson arról beszélt, a munkások számára megfelelő életkörülményeket biztosítanak ezek a szállások, kis létszámú és megfelelően felszerelt szobákban és apartmanokban lakhatnak, illetve nagy közösségi tér áll a rendelkezésükre. A legnagyobb érték a munkavállaló, fontos, hogy ne csak komfortos és felszerelt kis szobában lakjanak, hanem jól is érezzék magukat ebben a környezetben – tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, országosan rekordszámú, 4,7 millió munkaképes ember dolgozik jelenleg Magyarországon, ez mutatja, hogy foglalkoztatási szempontból az elmúlt másfél-két év egészségügyi veszélyhelyzetét megfelelően kezelte a kormány.

Bárány László, a Master Good ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt tíz évben a cégcsoport több mint 1100 munkavállalóval bővült. A nyírkarászi munkásapartmanban 84 dolgozót tudnak elhelyezni, az épülethez tartozó nyolcvan négyzetméter kert pedig lehetőséget ad számukra arra, hogy megtermeljék az ellátásukhoz szükséges zöldség- és gyümölcsmennyiség egy részét.

A 323 millió forint értékű beruházáshoz 137 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kormány. Egy hasonló létesítményt a közeli Szabolcsbákán is épít a Master Good, az ottani 256 millió forint kivitelezési értékű, 83 férőhelyes apartman fejlesztéséhez 127 millió forint támogatást kapott a cégcsoport – mondta Bárány László.

Seszták Miklós kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő beszédében azt mondta, az apartmanok építésével a cél a munkaerő helyben tartása, hosszabb távon pedig az itt dolgozó munkavállalók hosszabb távú letelepítése.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének a következő hét évben 152 milliárd forint Top Plusz fejlesztési forrás áll rendelkezésére, ami olyan lehetőségeket nyit meg a vállalkozások számára, amelyekkel mindenképpen élniük kell – hangoztatta az eseményen Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS