Mobilitási vállalatcsoportként fejlődik a Mol

2019. 11. 05., 12:30

A Mol-csoportnak hamarosan négy naperőműparkja is lesz. A cég egyre kevésbé olajipari, sokkal inkább „mobilitási” vállalatcsoportként határozza meg magát.

Az eddigi három helyszín Százhalombatta, a Dunai Finomító területe, Tiszaújváros, ahol a Mol petrolkémiai fellegvára (az egykori TVK) található, valamint Füzesgyarmat, a cég úgynevezett főgyűjtő-állomása. Az új telep egy másik „gyarmaton”, Fehérgyarmaton lesz – írja a növekedés.hu.

A már működő három naperőmű összteljesítménye 18,4 megawatt, ehhez jön majd a fehérgyarmati park 5 megawattja.

A Mol teljesen megváltozott, a 2030-ra megfogalmazott stratégia alapvetően formálná újra a csoportot. 2019-ben ugyan azt még nem lehet mondani, hogy a cégcsoport ne olajipari és petrolkémiai cég lenne, de a társaság stratégiája nagyon erősen a fogyasztói szolgáltatásokra, illetve a mobilitás egészére fókuszál.

Lehet, hogy a közlekedésben már nem lesz egyeduralkodó a benzin és a gázolaj, de akkor a cégnek is bele kell tanulnia az alternatív hajtásba, vagyis elsősorban az elektromosságba.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS