Még színesebbé tenné az Otthonfelújítási programot a Praktiker

2021. 04. 25., 17:00

Áruházai közel felében növelte a festékosztályok alapterületét a Praktiker, készülve az Otthonfelújítási program hatásaira. Ahogy beköszönt a tartósan száraz idő, jelentősen megnő a kereslet a beltéri festékek, lazúrok és zománcok iránt.

A Praktiker kínálatának egyik vezérterméke a festék, amely igazi „válságálló” kategória. Több évtizedes tapasztalat az, hogy a legnagyobb gazdasági válságban is jól fogynak a különböző típusú festékek, hiszen a legolcsóbb felújítási formák egyike és a rendszeres tisztasági festés például különböző intézményekben nélkülözhetetlen. A 20 áruházban és a webshopban, a festék árucsoportban jelenleg több mint kétezer termék kapható, amelyeket a barkácsáruház magyarországi beszállítóktól és kereskedőktől szerez be.

„A szegedi, a székesfehérvári, a pécsi, valamint a budapesti áruházaink festékosztályát XL méretre bővítettük, illetve kiemelt festékkeverő centrumokat hoztunk létre. Egyedi falfestési technikákhoz is adunk ötleteket, kínálunk termékeket ezen áruházainkban, számítva arra, hogy ez a termékkör az Otthonfelújítási program egyik igen jelentősen keresett kategóriája lesz” – mondta B. Molnár Erzsébet, a Praktiker kategória menedzsere. Hozzátette: idén annyi festékkatalógus fogyott az első három hónapban, mint a korábbi években egy teljes szezon során.

A Praktikernél elsősorban a beltéri fehér és készre kevert színes festékek a slágertermékek, de erőteljesen képviselteti magát a szegmensen belül a faápolás, amely független a jelenlegi külső körülményektől, továbbra is növekvő és egyre népszerűbb lesz a fogyasztók körében.

A magyar vásárlók a jó ár-érték arányú, egyszerű és gyors felhasználhatóságú festékeket preferálják, ezeket a tulajdonságokat pedig a gyártók is folyamatosan fejlesztik. Jellemzően egyre inkább teret nyernek a vizes bázisú festékek: erőteljesen érezhető ez a faápolás területén, de a folyamat a zománcoknál is elindult, és egyre jellemzőbb lesz. Igen jelentős a fehér diszperziós festékek forgalma, ugyanakkor az elmúlt évek tendenciái alapján a – dobozos, polcról levehető – kész színes festékek forgalma és jelenlegi növekedési indexe is meghaladja a fehér diszperziósokét.

A koronavírus-járvány miatt fontos tényező lett a fertőtlenítés, ami a mészfestékek „reneszánszához” is vezetett. A beltéri színes festékek lemosható, dörzsálló, páraáteresztő képességei egyre inkább befolyásolják a fogyasztókat. Csakúgy, mint a faápolás területén megjelent többcélú festék, amelyek egyben tartalmaznak gombaölőt, alapozót és jó minőségű fedőfestéket is.

Továbbra is fontos tényező a festékek ára, ami egyre inkább összefügg a termékelőnyökkel. Ezt látszik igazolni a fehér termékek területén is a jobb fedőképességű, kiadósságú és minőségi, magasabb árfekvésű termékek iránti növekvő kereslet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.
2023-02-02 14:18:20
A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az Accenture globális kutatása 10 trendet tart a legfontosabbnak 2023-ra a bankszektorban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.