Még öt év, és mehetünk az új Közlekedési Múzeumba

2019. 02. 04., 18:30

Egy hónapon belül eredményt hirdethetnek a Közlekedési Múzeum új épületének tervezésére kiírt nemzetközi pályázaton.

Február első hetében összeül a pályázat nemzetközi zsűrije, hogy válasszon a kiírásra beérkezett 13 pályaműből – közölte Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum vezetője.

Vitézy Dávid hangsúlyozta: az anonim tervpályázaton nem a tervezési díj, hanem a minőség, az átgondoltság, a múzeumi funkcióknak való megfelelőség és több más szakmai szempont alapján dönthet a zsűri – írja a Magyar Építők.

Az építészek becslése szerint a beruházás végleges terveinek elkészítése két évet vehet igénybe, amelyet két-két és fél évig tartó építkezés követ majd – így öt év múlva reális az új múzeum megnyitása.

Vitézy Dávid azt is közölte, hogy a MÁV-val összefogva azon dolgoznak, hogy a terület fővonalbeli vasúti bekötése fennmaradhasson, így a múzeum néhány perc alatt elérhető lesz a Keleti pályaudvarról. 

Az új hely keresésekor a legjobb alternatívánakaz egykori Északi Járműjavító területe bizonyult. Itt  már az 1870-es években a MÁV járműveinek javításával foglalkoztak, de több mint egy évtizede üresen áll.

A Közlekedési Múzeum fő helyszíne a Dízelcsarnok lesz, amely a dízelvonatok javítására készült 1962-ben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS