Magyar filmesek indítják útjára a forgatási helyszínek Airbnb-jét

2019. 11. 13., 13:15

Idén novemberben először Budapesti bázissal indul útjára a különleges forgatási helyszíneket és a hazai, vagy ide látogató filmes stábokat összekötő sharing economy weboldal, a spotager.com. A száz százalékban magyar fejlesztésű rendszerrel az ötletgazdák alternatívát szeretnének nyújtani a rövidtávú ingatlankiadással foglalkozók számára, egyúttal szeretnék bemutatni az ország sokszínűségét a filmes és fotós szakmának. Az alapítók Budapest ezerarcát bemutató kisfilmmel készülnek a főváros vasárnapi születésnapja alkalmából.

A kiemelkedően jó adózási és támogatási feltételek, a sokszor nemzetközi szinten is jegyzett szakemberek, a profin felszerelt filmstúdiók és a különleges forgatási helyszínek az utóbbi 15 évben a filmesek megkerülhetetlen célpontjává tették Magyarországot, közvetett és közvetlen sikerekhez hozzásegítve a magyar filmipart. Ehhez jön hozzá az egyre több piaci szereplő által érzékelt, az Uber példáján már megfigyelhető trendforduló a sharing economy területén, ami sok rövidtávú ingatlanhasznosítással foglalkozó vállalkozót késztet arra, hogy alternatív bevételi forrás után nézzen. 

Ezt ismerte fel nem rég egy magyar csapat, akik filmes és szoftvermérnöki kompetenciáikat felhasználva hozták létre a forgatási helyszínek Airbnb-jeként aposztrofált spotager.com oldalt. Európában elsőként és mindeddig egyedüliként hoztak létre olyan platformot, amely összeköti az ingatlan- és járműtulajdonosokat a filmes szakmából érkező potenciális bérlőkkel, hogy aztán a bérbeadók mozivásznon láthassák viszont konyhájukat, garázsukat, kertjüket vagy akármilyen rendelkezésre álló helyszínüket.   

Az ötletet és a motivációt saját munkájukból nyerték az alapítók: reklámforgatáshoz ideális, vidéki hangulatú konyhát kerestek sokáig hiába, míg egy ismerősük nem sietett segítségükre. Kovács József Attila, reklámfilmes és Kakócz Károly, szoftverfejlesztő az iparág ezen részének digitalizálásával szerették volna könnyebbé tenni a hasonló kihívással küzdő stábok életét.  

Az oldal viszont nem csak filmeseknek szól. A telítődő rövidtávú lakáskiadási piacon egyre alacsonyabb áron lehet csak lakásokat kiadni, itt ajánl alternatívát az oldal. Emellett az eddig inkább rendezvényekre kiadott helyszínek is megtalálhatják a számításukat, ha forgatásra vagy fotózásra szeretnék bérbe adni a különleges helyeket. A minimális napi kiadási díj 15 ezer forint a Spotageren, ehhez profi fotókkal ellátott, egységes adatlapok és ellenőrzött feltételek párosulnak, így ideális alternatív bevételi forrásként szolgálhat az ingatlankiadók számára. Az alapítók első körben a budapesti és egyéb hazai helyszínek bérbeadóit várják, ehhez szeretnék megragadni az apropót, amit Budapest 146. születésnapja kínál, és kisfilmmel inspirálni az érdeklődőket, hogy meglássák a lehetőséget a helyszínekben. 

Második körben várják majd az ötletgazdák a helyszínek iránt érdeklődő stábokat és fotósokat a világ minden pontjáról. Nem titkolt céljuk, hogy a közeljövőben több európai nagyvárosban is elérhető legyen a szolgáltatás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.