Magyar employer branding esettanulmány a világ élvonalában

Magyar employer branding esettanulmány a világ élvonalában
2021. 12. 03., 10:42

Minden munkáltatónak újításokra, innovációkra van szüksége. Ilyen úttörő megoldásokat mutat be a nemrég megjelent Employer Brand Excellence-A Case Study Approach ötödik kiadása, Brett Minchington, employer branding szakértő és az Employer Branding College alapítójának kiadványa. A Thermo Fisher Scientific 2020-as évi stratégiája egyedüli magyar tanulmányként került beválogatásra, és mindössze a harmadik hazai benchmark, ami megjelenhetett az eddigi kiadásokban.

Hogyan szólítsuk meg a jövendőbeli kollégákat a „bevonzási szakaszban”? Hogyan kötelezzük el az új belépőket az onboarding folyamatban? Hogyan tartsuk meg a kulcsembereket? Ezek a kérdések minden munkáltatót foglalkoztatják, különösen manapság, mikor nehéz kitűnni a versenytársak tömegéből.

„A pandémia ismét rávilágított a munkáltatói márka fontosságára. Rengeteg nagyszerű munkáltatói márka történet született az elmúlt 20 hónapban, amik bizonyosan inspirálják majd a vezetőket.” – írta Brett Minchington LinkedIn bejegyzésében.
A világ legjobb esettanulmányai közé olyan neves vállalatok kerültek be, mint az Unilever, a Red Bull, a Western Union és a Coca-Cola Hellenic. Magyarországot ezúttal a Thermo Fisher Scientific budapesti csapata képviseli 2020-as évi stratégiájával a Brandfizz Employer Branding ügynökség gondozásában. A vállalat stratégiája egyedüli magyar tanulmányként került beválogatásra, és mindössze a harmadik hazai benchmark, ami megjelenhetett az eddigi kiadásokban.

Három tipp hogy milyen best practice-eket érdemes ellesni a vállalattól:

Építsük be az employer brandinget a stratégiába!

A Thermo Fisher Scientific budapesti irodája az employer brandingre nemcsak kampányként, hanem stratégiai prioritásként tekint. „A Senior Leadership csapat egyként áll az employer branding mögött” – nyilatkozta Nacsa Éva, Senior Talent Acquisition Manager; hozzátéve, hogy csak hasonló vezetői támogatással valósítható meg egy olyan integrált employer branding stratégia, mint az övék.

Innováljunk, és mérjük az eredményeket!

A vállalatnál az olyan innovatív megoldásokat keresik, amelyek a munkavállalói élményciklus minden pontjába integrálhatóak, és amelyekkel kitűnhetnek a versenytársak tömegéből. A 2020-as évi stratégia egyik központi elemét képezi a cég employer branding podcastja, a “Career Stories Behind The Science”. Ez valószínűleg az első vállalati employer branding csatorna, ami rendszeres tartalmakkal jelentkezik Magyarországon. Az újszerűség mellett a siker másik kulcsa a mérhetőség. A mai digitális megoldások lehetővé teszik, hogy folyamatosan figyelhessük és kontroll alatt tarthassuk az online tevékenységünket.

Vonjuk be a kollégákat az aktivitásainkba!

A siker nem valósulhatott volna meg a budapesti iroda kollégái nélkül, akik a teljes folyamat alatt támogatták a vállalat törekvéseit. A szervezet több mint 10 százaléka aktív márkanagykövet, aki rendszeresen részt vesz az olyan különböző employer branding aktivitásokban, mint például a korábban már említett “Career Stories Behind The Science” podcast.

Szörcsök Szilvia, a Brandfizz employer branding szakértője szerint “azok a munkáltatók lesznek sikeresek, akik a stratégiai tervezésen túl képesek a piaci innovációkat gyorsan megvalósítani és implementálni”.
A Thermo Fisher Scientific Inc. globálisan vezető vállalat a tudományos szolgáltatások területén, bevétele eléri az évi 30 milliárd dollárt. Küldetése, hogy támogassa ügyfeleit a világ egészségesebbé, tisztábbá és biztonságosabbá tételében. Kutatásokban, komplex analitikai problémák megoldásában és a páciens diagnosztika, illetve terápia fejlesztésében támogatja ügyfeleit.

(A fotón: Nacsa Éva, Jakus Tamás, Juhász Réka és Koczor Miklós)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.