Közúti szakemberképzést indít a Széchenyi István Egyetem

2022. 04. 07., 19:06

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A partnerség elsődleges célja elősegíteni az egyetemi-vállalati együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési projektek meghatározását és kidolgozását, valamint különböző oktatási és képzési együttműködések kialakítását, továbbfejlesztését.

„Nagyon fontos számukra a szakmai utánpótlás, jól képzett mérnökökre, jogászokra, közgazdászokra, informatikusokra van szükségünk. Az oktatási együttműködés mellett azonban közös projektek, pályázatok megvalósítását is tervezzük, de egymás erőforrásait is kölcsönösen ki tudjuk használni, elsősorban a labortevékenységek tekintetében” – osztotta meg az együttműködés részleteit Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Borsos Attila, az egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának tudományos dékánhelyettese emlékeztetett, hogy az oktatás terén több évtizedes a két fél együttműködése.

„Hallgatóink körében rendkívül népszerű foglalkoztató a Magyar Közút Zrt., ezért többen már szakmai gyakorlatukat is ott töltik, később pedig a munkatársak sorába kerülnek” – mondta, majd hozzátette: közülük sokan újra visszatérnek az egyetemre, mesterképzésre.

A meglévő együttműködések között említette az ösztöndíjprogramot és a duális képzést. Kiemelte, hogy a már működő útügyi szakmérnöki képzés mellett szeptembertől közúti szakemberképzést is indítanak. A dékánhelyettes megerősítette, hogy a két fél magasabb szintre emeli együttműködését, és az oktatás mellett a kutatás, a labortevékenységek és közös projektek terén is partnerek lesznek.

Az együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt kancellár és dr. Baranyi Péter Zoltán rektor, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató látta el kézjegyével.

(Fotó: Májer Csaba József)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS