Közúti szakemberképzést indít a Széchenyi István Egyetem

2022. 04. 07., 19:06

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A partnerség elsődleges célja elősegíteni az egyetemi-vállalati együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési projektek meghatározását és kidolgozását, valamint különböző oktatási és képzési együttműködések kialakítását, továbbfejlesztését.

„Nagyon fontos számukra a szakmai utánpótlás, jól képzett mérnökökre, jogászokra, közgazdászokra, informatikusokra van szükségünk. Az oktatási együttműködés mellett azonban közös projektek, pályázatok megvalósítását is tervezzük, de egymás erőforrásait is kölcsönösen ki tudjuk használni, elsősorban a labortevékenységek tekintetében” – osztotta meg az együttműködés részleteit Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Borsos Attila, az egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának tudományos dékánhelyettese emlékeztetett, hogy az oktatás terén több évtizedes a két fél együttműködése.

„Hallgatóink körében rendkívül népszerű foglalkoztató a Magyar Közút Zrt., ezért többen már szakmai gyakorlatukat is ott töltik, később pedig a munkatársak sorába kerülnek” – mondta, majd hozzátette: közülük sokan újra visszatérnek az egyetemre, mesterképzésre.

A meglévő együttműködések között említette az ösztöndíjprogramot és a duális képzést. Kiemelte, hogy a már működő útügyi szakmérnöki képzés mellett szeptembertől közúti szakemberképzést is indítanak. A dékánhelyettes megerősítette, hogy a két fél magasabb szintre emeli együttműködését, és az oktatás mellett a kutatás, a labortevékenységek és közös projektek terén is partnerek lesznek.

Az együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt kancellár és dr. Baranyi Péter Zoltán rektor, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató látta el kézjegyével.

(Fotó: Májer Csaba József)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS