Közúti szakemberképzést indít a Széchenyi István Egyetem

2022. 04. 07., 19:06

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A partnerség elsődleges célja elősegíteni az egyetemi-vállalati együttműködésben megvalósuló kutatás-fejlesztési projektek meghatározását és kidolgozását, valamint különböző oktatási és képzési együttműködések kialakítását, továbbfejlesztését.

„Nagyon fontos számukra a szakmai utánpótlás, jól képzett mérnökökre, jogászokra, közgazdászokra, informatikusokra van szükségünk. Az oktatási együttműködés mellett azonban közös projektek, pályázatok megvalósítását is tervezzük, de egymás erőforrásait is kölcsönösen ki tudjuk használni, elsősorban a labortevékenységek tekintetében” – osztotta meg az együttműködés részleteit Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Borsos Attila, az egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának tudományos dékánhelyettese emlékeztetett, hogy az oktatás terén több évtizedes a két fél együttműködése.

„Hallgatóink körében rendkívül népszerű foglalkoztató a Magyar Közút Zrt., ezért többen már szakmai gyakorlatukat is ott töltik, később pedig a munkatársak sorába kerülnek” – mondta, majd hozzátette: közülük sokan újra visszatérnek az egyetemre, mesterképzésre.

A meglévő együttműködések között említette az ösztöndíjprogramot és a duális képzést. Kiemelte, hogy a már működő útügyi szakmérnöki képzés mellett szeptembertől közúti szakemberképzést is indítanak. A dékánhelyettes megerősítette, hogy a két fél magasabb szintre emeli együttműködését, és az oktatás mellett a kutatás, a labortevékenységek és közös projektek terén is partnerek lesznek.

Az együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem részéről dr. Kovács Zsolt kancellár és dr. Baranyi Péter Zoltán rektor, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató látta el kézjegyével.

(Fotó: Májer Csaba József)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS