Kott Ferenc: Szemléletet formálunk a Modern Vállalkozások Programjával

2022. 03. 31., 16:13

A Modern Vállalkozások Programja egyedülálló kezdeményezés, amely nemcsak halat ad, hanem hálót is biztosít az érintett vállalkozásoknak – mondta Kott Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Digitalizációs Kollégiumának elnöke, információs társadalom és digitális gazdaság szakértő.

A hazai vállalkozások informatikai fejlesztésének, digitalizációjának megkerülhetetlen szereplője a Modern Vállalkozások Programja. Tevékenysége számokkal jól leírható: közel 25 000 csatlakozott vállalkozás, 1100 informatikai szállító cég és nagyságrendileg 60 milliárd forintnyi informatikai kkv-beruházás jellemzi a kamarai berkekből induló projekt működését.

„A Modern Vállalkozások Programja szemléletet formál: megérteti az arra fogékonyokkal a digitális világ működését, egyfajta heuréka élményt ad és legyőzi a tudáshiányból adódó gátakat. Emellett nagyon kényelmes megoldás a vállalkozásoknak, mert a tanácsadóink házhoz mennek és a szolgáltatás díjmentes. A Program szinte a teljes hazai informatikai piacot is lefedi, ezernél több minősített beszállító partner szoftver termékei és szolgáltatásai érhetőek el rajtunk keresztül” – mondta Kott Ferenc az infoter.hu-n megjelent interjúban.

A szakember emlékeztetett: „Tavaly az Európai Beruházási Bank felmérésén, a digitalizációs hajlandóságot és fejlesztési kedvet mérő nemzetközi összehasonlításban Magyarország a 7. helyet érte el, ami szenzációs eredmény”.

„A Program kormányzati szempontból egy szakpolitikai svájcibicska, amire rábízható a pályázati rendszer egyszerűsítése, ágazati beavatkozások végezhetők, vagy akár más projektek is népszerűsíthetők általa. Természetesen folytatni szeretnénk a megkezdett munkát, amihez korábban több ízben bizalmat kaptunk, négyszer is megemelték a rendelkezésre álló keretet” – fogalmazott Kott Ferenc.

(Fotó: Infotér)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
2023-11-27 18:10:00
Hagyatéki ügyekben előfordulhat, hogy az örökös vagy más érdekelt a hagyatéki tárgyaláson személyesen nem tud megjelenni, de szeretné, hogy valaki képviselje. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2023-11-27 16:10:00
A személyszállító járművek javítása, karbantartása vagy üzemanyag‑tankolása céljából megtett utak során felhasznált gázolaj nem tartozik a „motorhajtóanyagként felhasznált kereskedelmi gázolaj” fogalma alá – jelentette ki a Tüke Busz vs. NAV ügyben hozott ítéletében az Európai Bíróság.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS