Kott Ferenc: Szemléletet formálunk a Modern Vállalkozások Programjával

2022. 03. 31., 16:13

A Modern Vállalkozások Programja egyedülálló kezdeményezés, amely nemcsak halat ad, hanem hálót is biztosít az érintett vállalkozásoknak – mondta Kott Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Digitalizációs Kollégiumának elnöke, információs társadalom és digitális gazdaság szakértő.

A hazai vállalkozások informatikai fejlesztésének, digitalizációjának megkerülhetetlen szereplője a Modern Vállalkozások Programja. Tevékenysége számokkal jól leírható: közel 25 000 csatlakozott vállalkozás, 1100 informatikai szállító cég és nagyságrendileg 60 milliárd forintnyi informatikai kkv-beruházás jellemzi a kamarai berkekből induló projekt működését.

„A Modern Vállalkozások Programja szemléletet formál: megérteti az arra fogékonyokkal a digitális világ működését, egyfajta heuréka élményt ad és legyőzi a tudáshiányból adódó gátakat. Emellett nagyon kényelmes megoldás a vállalkozásoknak, mert a tanácsadóink házhoz mennek és a szolgáltatás díjmentes. A Program szinte a teljes hazai informatikai piacot is lefedi, ezernél több minősített beszállító partner szoftver termékei és szolgáltatásai érhetőek el rajtunk keresztül” – mondta Kott Ferenc az infoter.hu-n megjelent interjúban.

A szakember emlékeztetett: „Tavaly az Európai Beruházási Bank felmérésén, a digitalizációs hajlandóságot és fejlesztési kedvet mérő nemzetközi összehasonlításban Magyarország a 7. helyet érte el, ami szenzációs eredmény”.

„A Program kormányzati szempontból egy szakpolitikai svájcibicska, amire rábízható a pályázati rendszer egyszerűsítése, ágazati beavatkozások végezhetők, vagy akár más projektek is népszerűsíthetők általa. Természetesen folytatni szeretnénk a megkezdett munkát, amihez korábban több ízben bizalmat kaptunk, négyszer is megemelték a rendelkezésre álló keretet” – fogalmazott Kott Ferenc.

(Fotó: Infotér)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 14:40:00
A jövedéki törvény szerint a jövedéki engedélyes kereskedő a beszerzéseiről, készletcsökkenéssel járó eseményekről, valamint a napi zárókészletéről – telephelyenként – folyamatosan elektronikus nyilvántartást vezet. Az adóhivatal rövid közleményben tisztázta, hogy a nyilvántartással szemben támasztott elvárások, valamint a folyamatos vezetés fogalma a következőképp értelmezendők az ellenőrzési gyakorlatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS