Környezettudatos szállítás már magánszemélyeknek is

2020. 07. 16., 16:00

A csomagautomaták és csomagátvevő pontok használata az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett Magyarországon, ezáltal mára a legnépszerűbb logisztikai megoldások közé tartozik. A Vaterafutár kínálatában, a Magyar Postának és a Foxpostnak köszönhetően összesen több mint 170 automata használata biztosított az ország különböző pontján.

Ezt egészíti ki most a piactér a 236 településen található Pick Pack Pont a több mint 600 átvevőpontjával, amelyet eddig csak cégek kínálhattak a vevőknek, de mostantól a Vaterafutáron a magánfelhasználók is igénybe vehetik. A csomagautomatákat és az átvevőpontokat azért is szeretik az emberek, mert szinte minden forgalmasabb helyen megtalálhatóak és az átvevő maga döntheti el, hogy mikor ér rá átvenni a csomagját.

60 százalékban befolyásoló tényező a környezettudatosság

„Igyekeztünk a magánfelhasználóink számára a csomagátvétellel kapcsolatos preferenciáiknak megfelelő új opciót kínálni a Vaterafutár keretén belül. A Vaterafutár felhasználói több mint harmadának (40 százalék) a szállítás során az alacsony ár a legfontosabb, minden ötödik embernek a megbízhatóság az első (19 százalék), míg 14 százalékuk a gyorsaságot emelte ki. Ugyanakkor 60 százalékuk megjelölte, hogy a szolgáltató kiválasztásánál szem előtt tartja a környezettudatosságot is, ezek alapján a Pick Pack Pont jó választásnak bizonyult – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

Nem csak vaterázóknak éri meg

A Vaterafutár nem csak az online piactéren gazdát cserélő áruk szállítására vehető igénybe, a szolgáltatás bárki számára elérhető. 2015-től közel 9 millió csomag esetében használták a felhasználók a Vaterafutárt, háromnegyed részben nem vaterás tranzakciókhoz. Ennek oka, hogy jelentős mértékű csomagforgalmat generál a Vaterafutár, ezért a szolgáltatókkal a piacinál kedvezőbb egyedi díjakat tud kialkudni a felhasználók számára. A kutatásban résztvevők 93 százaléka elégedett a szolgáltatással.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS