Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 42. heti lista

2019. 10. 14., 08:40

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 14-én kezdődő 42. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 14. és 20. között a megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 15-én a 44-es számú főút megyei szakaszán végeznek EKÁER-ellenőrzéseket.

Az igazgatóság munkatársai október 14. és 20. között

 • Lajosmizsén

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, továbbá forgalomszámlálást is végezhetnek. Az ellenőrök táblagépek használatával elemzik a település online pénztárgépeiből érkező adatokat és vizsgálják a napi nyitó pénzkészlet és a pénzforgalom napközbeni rögzítését.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 14. és 20. között

 • Harkányban és Szigetváron a vendéglátóhelyeket,
 • Komlón a gépjárműalkatrész-kereskedőket,
 • Szentlőrincen az építőanyag-kereskedőket,
 • Zókon az élelmiszerboltokat,
 • Pécsett pedig a takarítási szolgáltatást végzőket ellenőrzik.

A számla- és nyugtaadáson, az alkalmazottak bejelentésén, valamint az online pénztárgépek használatán túl az áruk eredetét is vizsgálják a revizorok, illetve forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A megye nagyobb rendezvényein, így a Pécsváradi Leányvásáron is számíthatnak az adózók a NAV ellenőreire.

Békés megye

2019. október 14. és 18. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a pékségeket, gyorséttermeket ellenőrzik a megye egész területén. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 14. és 18. között a zöldség-és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a számla-és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 októberében kerékpárszervizeket, ruhatisztító üzleteket és elektronikai készüléket javító műhelyeket ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. október 14. és 18. között:

 • október 14. hétfő: Debrecen, Földes, Tetétlen
 • október 15. kedd: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • október 16. szerda Debrecen, Hajdúszoboszló
 • október 17. csütörtök Debrecen, Mikepércs, Sáránd
 • október 18. péntek Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. októberben a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 42. héten az alábbi időpontokban és helyszíneken tartanak ellenőrzéseket:

 • október 14. hétfő: Szolnok
 • október 15. kedd: Jászberény
 • október 16. szerda: Kunszentmárton
 • október 17. csütörtök: Jászárokszállás
 • október 18. péntek: Martfű

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 14. és 18. között az autógumi-szerelőket és értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. október 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 14. hétfő: Salgótarján és környéke
 • október 15. kedd: Rétság és környéke
 • október 16. szerda: Palotás és környéke
 • október 17. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • október 18. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a virág- és dísznövény-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 14. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. október 1. és 31. között a piacokon is tartanak ellenőrzéseket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. héten a gumikereskedőket és szervizeket ellenőrzi. Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október hónapban ellenőrzik a megye területén megszervezésre kerülő hétvégi rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 14. és 18. között ellenőrzik a tüzépeket, kertészeteket és gazdaboltokat. Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • október 14. hétfő: Balatonalmádi, Balatonfüred
 • október 15. kedd: Veszprém
 • október 16. szerda: Ajka, Pápa
 • október 17. csütörtök: Tapolca
 • október 18. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. A revizorok ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. október 14. és 18. között a távol-keleti ruházati üzleteket ellenőrzik a megye egész területén. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a készpénzkészlet egyezőségét vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS