Kínai kézbe kerülhet a volt szovjet repülőtér

2019. 03. 01., 17:00

Március 7-én harmincfős kínai állami küldöttség érkezik Kalocsára, hogy az egykori szovjet reptér hasznosításáról tárgyaljanak három érintett önkormányzattal.

A repülőtér ügyében az annak területe fölött diszponáló három önkormányzatot már megkeresték, és fölmérték a repülőteret – közölte Bálint József kalocsai polgármester a KALOhírek tudósítása szerint.

Bálint József elmondta, hogy a kínai partnerek a reptér területén egy logisztikai bázist és repülőteret akarnak létrehozni, amit a polgármester kétkedve fogad.

A polgármester arra emlékeztetett, hogy a reptérből Kalocsa csak 27 hektárnyi terület fölött rendelkezik, a nagyobb rész Foktő és Uszód fennhatósága alatt áll, így e települések polgármesterei is bekapcsolódnak a kínai küldöttséggel folyó egyeztetésekbe.

A kalocsai hírportál szerint a Paks II beruházás és a hozzá kötődő Duna-híd építése kapcsán megnőhet az érdeklődés a repülőtér 250 hektárnyi területe és a 3,2 kilométer hosszú felszállópálya iránt.

Az utóbbi években érdeklődő török, amerikai és magyar befektető csoportok, befektetők eddig azonban megmaradtak az érdeklődés szintjén. Hírek szerint korábban a területért hektáronként 6 millió, összesen 15 milliárd forintot kértek (volna).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS