Kilátás a világhálóra – új kiadvány kezdő netezőknek

2019. 11. 22., 13:30

A digitális kultúra szélesebb körű elterjesztésére Kilátás a világhálóra címmel 6000 példányban jelent meg egy kiadvány, amely támpontul szolgál a kezdő internetezőknek, adatfelhasználóknak – erről tartott sajtótájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára pénteken Budakeszin.

A kormány kiemelt figyelmet fordít az informatika felhasználásának elősegítésére a társadalom valamennyi rétegében, e technika ugyanis hozzájárulhat az életminőség növeléséhez, egyre inkább nélkülözhetetlen kelléke a mindennapi életnek. A magyar lakosság nemzetközi összehasonlításban némi lemaradásban van az internet használat terén, 17 százaléka még soha nem használta ezt az eszközt, ezért a kormány szándéka a digitális szakadéknak a csökkentése- tette hozzá – mondta Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár.

Az elmúlt időszakban központi forrásból hozzávetően 20 milliárd forint jutott a digitális felzárkózás elősegítésére. A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. bevonásával szerte az országban 1700 helyen indult tanfolyam a digitális technika alapjainak, használatának megismerésére. Mentorok útmutatása alapján kis csoportokban zajlik az oktatás.

Különös hangsúlyt kapnak a képzés során a kistelepülések és az elmaradott térségek, ahol az internet még inkább lendületet adhat a világhoz közelebb kerüléshez. Eddig 255 ezer felnőtt munkavállaló szerezhette meg az internet felhasználáshoz szükséges tudást.

Solymár Károly Balázs különösen fontosnak ítélte a nyugdíjba vonult idősebb korosztály bevonását a digitális kultúra világába. A Digitális Jólét Program Hálózat keretében a mentorok irányításával eddig 6500 idős korú tanulhatta meg a számítógép kezelését. Az új kiadvány közérthető nyelven, színes ábrákkal adhat útmutatót a digitális technika iránt érdeklődőknek. A tárca törekvése, hogy a következő években további rétegeknek segítse elő az internetezés tudnivalóihoz az ismeretek megszerzését. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS