Jármy-Takács Judit: a Prima díj a szakmának, a kollégáknak is szól

Jármy-Takács Judit: a Prima díj a szakmának, a kollégáknak is szól
2021. 12. 01., 08:25

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete magyar oktatás és köznevelés kategóriában Jármy-Takács Juditot, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium magyar–történelem szakos tanárát tüntette ki Prima díjjal.

Jármy-Takács Judit az online oktatás két hullámában több mint kétszáz videót készített – előbb csak a tanítványainak, később aztán mindenkinek, aki vele akart tanulni. Az elején még csak a tanítványai nézték a felvett órákat, így 35-38 megtekintést hozott egy-egy videója. Ő is megdöbbent aztán, amikor az Anyeginről szóló felvétele alatt egyszer csak 2570 kattintást látott – számol be a Telex.

„A rendes órákon már megtanultam, hogy kinyilatkoztatásokkal nem megyek semmire. Olyan nincs, hogy én negyvenöt percig beszélek, a mondandómat pedig a diákjaim bemagolják. A videóknál is tizenöt percben maximáltam az időt, egy-egy novelláról vagy történelemleckéről ennyit beszéltem, aztán feladatokat tettem hozzá” – mondta a tanárnő a Telexnek.

Amikor a Prima díjat átvette, azt mondta, ez az elismerés a szakmájának, a kollégáinak is szól: „Komolyan is gondoltam, és örülök, ha általam rájuk is figyelem hárul. Az oktatás arany háromszögében, amelyet a gyerek, a szülő és a tanár alkot, nem lehet gyenge láncszem. Egymásra vagyunk utalva, egymást tudjuk segíteni, és ha másra nem volt jó a járványhelyzet – illetve az abból adódó online oktatás –, arra igen, hogy ezt most kristálytisztán megmutassa. A jelölésem után nem indítottam kampányt, nem gyűjtöttem szavazatokat, és mégis visszajeleztek az emberek, hogy van értelme annak, amit csinálunk, amit oktatásnak hívnak.”

A Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjátadóról itt írtunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS