Jármy-Takács Judit: a Prima díj a szakmának, a kollégáknak is szól

Jármy-Takács Judit: a Prima díj a szakmának, a kollégáknak is szól
2021. 12. 01., 08:25

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete magyar oktatás és köznevelés kategóriában Jármy-Takács Juditot, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium magyar–történelem szakos tanárát tüntette ki Prima díjjal.

Jármy-Takács Judit az online oktatás két hullámában több mint kétszáz videót készített – előbb csak a tanítványainak, később aztán mindenkinek, aki vele akart tanulni. Az elején még csak a tanítványai nézték a felvett órákat, így 35-38 megtekintést hozott egy-egy videója. Ő is megdöbbent aztán, amikor az Anyeginről szóló felvétele alatt egyszer csak 2570 kattintást látott – számol be a Telex.

„A rendes órákon már megtanultam, hogy kinyilatkoztatásokkal nem megyek semmire. Olyan nincs, hogy én negyvenöt percig beszélek, a mondandómat pedig a diákjaim bemagolják. A videóknál is tizenöt percben maximáltam az időt, egy-egy novelláról vagy történelemleckéről ennyit beszéltem, aztán feladatokat tettem hozzá” – mondta a tanárnő a Telexnek.

Amikor a Prima díjat átvette, azt mondta, ez az elismerés a szakmájának, a kollégáinak is szól: „Komolyan is gondoltam, és örülök, ha általam rájuk is figyelem hárul. Az oktatás arany háromszögében, amelyet a gyerek, a szülő és a tanár alkot, nem lehet gyenge láncszem. Egymásra vagyunk utalva, egymást tudjuk segíteni, és ha másra nem volt jó a járványhelyzet – illetve az abból adódó online oktatás –, arra igen, hogy ezt most kristálytisztán megmutassa. A jelölésem után nem indítottam kampányt, nem gyűjtöttem szavazatokat, és mégis visszajeleztek az emberek, hogy van értelme annak, amit csinálunk, amit oktatásnak hívnak.”

A Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjátadóról itt írtunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 15:42:16
Az utóbbi időszakban a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb fókuszt kapott a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni fellépés az Európai Unióban. Bár az EU-s jogszabályban rögzített átvilágítási folyamat alapjaiban nem változott, a most elkészült tényleges tulajdonosi adatbázissal minden könyvelési szolgáltató cégnek komoly feladata lesz, ha el akarják kerülni a bírságot.
2022-01-26 14:39:20
Az idei első félévben a belső fogyasztás húzza felfelé a gazdasági növekedést, ezt követően az ellátási láncok helyreállásával a külső kereslet is kedvezően befolyásolhatja az adatokat, így a növekedés idén 4,5 százalékon, jövőre 3,8 százalékon alakulhat – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.
2022-01-26 12:22:00
A 2016-ban alakult, és a Magyar Marketing Szövetség exkluzív szakmai közösségeként működő Marketing Döntéshozók Klubja idén immár hatodik éve foglalja össze azt, hogy mi várható a marketingkommunikáció területén az előttünk álló esztendőben.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS