Így csökkentheti vállalkozása adminisztrációs terheit

2019. 11. 25., 14:45

Magyarország útjain mintegy 400 ezer céges gépjármű közlekedik naponta, ám ezeknek csupán nyolcadrésze flottakezelt, pedig a gépjárművek kezelésének kiszervezése nemcsak az adminisztrációs terheket csökkenti, de a költségeket is optimalizálja. A Mercarius Flottakezelő a téma szakértőjeként összegyűjtötte, milyen előnyökkel jár az autópark üzemeltetésének kiszervezése.

A KKV szektor adminisztrációs terheinek csökkentése régóta megoldandó kérdés, sok esetben azonban maguk a vállalkozások is tehetnek azért, hogy egyszerűsítsék az ügyintézést. Ennek jó példája, ha a céges gépjárműflottát egy erre szakosodott flottakezelőtől veszik igénybe. A Mercarius Flottakezelő sorra vette milyen feladatokat vállal át egy autóparkot üzemeltető cég, és hogyan segíti mindez az ügyfelek mindennapjait.

1.   Gondolkozik a cég helyett

A céges autóflotta kiépítésénél egy vállalat vezetője pontosan tudja, melyek azok a mindennapi feladatok, amihez autóra van szükség, az azonban nem biztos, hogy azt is meg tudja határozni, hogy melyik modell a legideálisabb választás. A flottakezelő szakértői ezért átvizsgálják a meglévő gépkocsiállományt, majd egy alapos igényfelmérés után személyre szabott javaslatot tesznek a legmegfelelőbb bérlési konstrukcióra.  

2.   Elvégzi a gépjármű használatához szükséges tennivalókat

Az ideális flottakezelő partner nem csupán autót, hanem teljes körű szolgáltatást biztosít ügyfeleinek, így a legalapvetőbb feladatokat is elvégzi a gépjármű beszerzésén és forgalomba helyezésén át az esetleges kiegészítő berendezések megvásárlásáig.  Sőt, további feladatokat is átvállal ügyfeleitől,legyen szó autópálya matrica vásárlásról, külföldi utakhoz szükséges nemzetközi iratok megszerzéséről, vagy akár bírságok kezeléséről. A flottakezelő emellett nyilvántartja és rendezi az autók után fizetendő adókat a cégek helyett.

3.   Rendezi a biztosítást és kezeli a káreseményeket

Egy céges autó fenntartásakor érdekes kérdés, hogy baleset esetén a gépkocsit vezető alkalmazott vagy cége viseli-e a terheket. A flottakezelő által üzemeltetett autóknál ez a kérdés fel sem merül. A szolgáltató intézi a kötelező- és CASCO biztosításokat -- amelyek így olcsóbbak is mintha a cég kötné meg – és ezzel együtt átvállalja a kárrendezés ügyintézését, beleértve az operatív teendőket és a papírmunkát is. A flottakezelő emellett csereautót is biztosíthat az ügyfél igénye szerint a kárrendezés és javíttatás időtartamára.

4.   Intézi a szervizelést és a kötelező cseréket

Amennyiben a cégek saját tulajdonában lévő autók közül egy meghibásodik, az átmenetileg kiesik a cég állományából a javíttatás idejére, ami extra kiadással, ügyintézéssel is jár. A flottakezelt cégautók esetén a szolgáltatás egyik leglényegesebb eleme, hogy a szervizeltetésről is gondoskodnak, váratlan kiadások nélkül. Ugyanez a helyzet a kötelező szervizekkel, cserékkel is, a flottakezelő az autókat felkészíti a téli szezonra, tárolja és cseréli a gumikat vagy szükség esetén a szélvédőt. Emellett arra is van lehetőség, hogy a flottakezelő munkatársai elvigyék a szervizre szoruló autót majd vissza is szolgáltassák, illetve ha hosszabb időre kell nélkülözni a gépjárművet, akkor csereautót biztosítanak. Ráadásul, ha a szervizeltetést a szolgáltató szerződött partnereivel végezteti vagy maga intézi, akkor olcsóbb, mintha a javíttatást igénylő cég vezetője keresné fel a szervizt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS