A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.
A korábbi visszajelzések beépítésével folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Tanuljunk együtt” programsorozat, amelynek keretében ezúttal a húsipari szereplőknek szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteket szolgáltat a köztestület.
A kamara a programsorozat megvalósításával lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak a termékfejlesztési folyamatokhoz, valamint az erőforrás-hatékonyság növeléséhez.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára szervezett „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a résztvevők megismerhetik a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a termékek élelmiszerkönyvi előírásait és a minőséget befolyásoló tényezőket, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára.
Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.
A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:
2019. 05. 10. Szárazáru-gyártás (kezdő csoport)
2019. 05. 17. Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport)
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.