Húsipari tagok kérték, az Agrárkamara megszervezte

2019. 04. 10., 14:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

A korábbi visszajelzések beépítésével folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Tanuljunk együtt” programsorozat, amelynek keretében ezúttal a húsipari szereplőknek szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteket szolgáltat a köztestület.

A kamara a programsorozat megvalósításával lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak a termékfejlesztési folyamatokhoz, valamint az erőforrás-hatékonyság növeléséhez.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára szervezett „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a résztvevők megismerhetik a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a termékek élelmiszerkönyvi előírásait és a minőséget befolyásoló tényezőket, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára.

Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.

A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:

2019. 05. 10. Szárazáru-gyártás (kezdő csoport)

2019. 05. 17. Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport)

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS