Hol és ki számíthat a NAV adóellenőreire? Itt a 31. heti lista

2019. 07. 29., 09:30

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 22-én kezdődő 31. héten.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai július 29. és augusztus 4. között, Beremenden, Kisharsányban, Komlón, Nagyharsányban, Palkonyán, Szentlőrincen és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A revizorok érkezésére számíthatnak különösen a közterületen értékesítők, a piaci kiskereskedők, a vendéglátóhelyek, és az építőipari adózók is. A megye rendezvényein is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére, nem csak munkaidőben, hanem az esti órákban is.

Békés megye

2019. július 29. és augusztus 2. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a piacokon, közterületeken és a közutak melletti szezonálisgyümölcs-árusítókat ellenőrzik a megye egész területén. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 29. és augusztus 2. között a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a vendéglátóknál, italboltokban, sörözőkben.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. július 29. és augusztus 2. között:

 • július 29. (hétfő)            Debrecen, Hajdúszoboszló,
 • július 30. (kedd)            Debrecen, Püspökladány,
 • július 31. (szerda)          Debrecen, Nagyhegyes, Hortobágy,
 • augusztus 1. (csütörtök) Debrecen, Hajdúhadház, Téglás,
 • augusztus 2. (péntek)              Debrecen.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 29. (hétfő): Szilvásvárad
 • július 30. (kedd): Bükkszék
 • július 31. (szerda): Besenyőtelek
 • augusztus 1. (csütörtök): Gyöngyös
 • augusztus 2. (péntek): Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 29. és augusztus 2. között elsősorban a strandcikkárusokat és a sportboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.  

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. július 29. és augusztus 2. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 29. (hétfő) Salgótarján és környéke,
 • július 30. (kedd) Pásztó és környéke,
 • július 31. (szerda) Balassagyarmat és környéke,
 • augusztus 1. (csütörtök) Szécsény és környéke,
 • augusztus 2. (péntek) Bátonyterenye és környéke.

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a sportszer- és sportruházat-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. július 29. és augusztus 4. között összehangoltan ellenőriz a Hungaroring területén és a környező településeken. Ellenőrzésre elsősorban a vendéglátóhelyek, a kitelepülések, az ajándék és szuvenírárusok, az élelmiszer-kiskereskedések, a személyszállítók, a szálláshely- és egyéb turisztikai szolgáltatók számíthatnak. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. 

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten kiemelten ellenőrzi:

•             a strandokat,

•             a fagylaltozókat,

•             a fesztiválokat.

Az ellenőrzések a Balaton teljes déli partját érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 29. (hétfő): Demecser, Székely,
 • július 30. (kedd): Biri, Balkány,
 • július 31. (szerda): Tuzsér, Záhony,
 • augusztus 1. (csütörtök): Vásárosnamény,
 • augusztus 2. (péntek): Nyíregyháza.

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Zala megye

A NAV Zala megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 15. és 31. között Lentiben, Letenyén, Zalaszentgróton, Pacsán és Zalalövőn  végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint a készpénzkészletet vizsgálják.

ADÓtraffipax

A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS