Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai húsvét előtt?

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai húsvét előtt?
2022. 04. 10., 18:51

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 11-én kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. április 5. és 14. között Budapest I-V., valamint XIII. kerületében a piacokon és a kitelepüléseken – elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőinél – ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között ellenőrzik a piacokat, valamint a csokoládé- és ajándékárusokat.  A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

– április 12-én (kedden) Kecskeméten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését;

– áprilisban az édességboltokban, húsboltokban, valamint a kisállat-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján; a hónap folyamán több állat- és kirakodóvásáron is ellenőriznek a revizorok;

– áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik, a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását;

– áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat; az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. (A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.)

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 11. és 17. között hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a megye egész területén ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékek értékesítőit, különös tekintettel a piaci kitelepülőkre, valamint a tojás-, hentesáru-, és édességkereskedőkre. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 15. között a piacokon ellenőrzik az adóköteles tevékenységek bejelentését, valamint a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 12. és 14. között és 16-án vizsgálják a megye területén a füstölt és húsáruk, a tojás, az édesség és a primőr zöldségek árusítóinál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között a húsvéthoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy, füstölt sonka stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 12. között az alábbi településeken tervezik a kiskereskedők és vendéglátók ellenőrzését:    

– április 11. hétfő: Újtikos, Tiszagyulaháza, Folyás

– április 12. kedd: Furta, Zsáka, Csökmő, Újiráz, Darvas

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, illetve a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. áprilisban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a megyei piacokon és vásárokon.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 14. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség) árusítókat ellenőrzik az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 15. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. április 11. és 14. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– április 11. hétfő: Balassagyarmati járás

– április 12. kedd: Salgótarjáni járás

– április 13. szerda: Pásztói járás

– április 14. csütörtök: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a piacokon és egyéb kitelepüléseken, különös tekintettel a húsvéti termékek értékesítésére. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14-15. héten a húsvéthoz kapcsolódó helyszíneken ellenőriz:

– a füstölt árut értékesítőknél,

– a tojás, édesség, szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítóknál, valamint

– a kitelepüléseken, piacokon, vásárokon.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között a megye területén ellenőrzik az ünnephez köthető szezonális termékek árusítóit és a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseket is. A revizorok vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein, piacain és közterületein értékesítőknél is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre, főként Mátészalka és Kisvárda vonzáskörzetében.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 14. között az ajándék-, hús- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

– április 11. hétfő: Simontornya, Pincehely

– április 12. kedd: Dombóvár

– április 13. szerda: Szekszárd

– április 14. csütörtök: Tamási

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 8. és 14. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között az alábbi településeken ellenőrzik a hús- és édességkereskedőket, valamint a játékboltokat.

– április 11. hétfő: Balatonfüred

– április 12. kedd: Tapolca

– április 13. szerda: Pápa

– április 14. csütörtök: Veszprém

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 20. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS