Háború Ukrajnában: így segít a Yettel és a Telekom

Háború Ukrajnában: így segít a Yettel és a Telekom
2022. 03. 04., 17:03

A Telekom és a Yettel egyaránt széles körű segítséget, támogatást nyújt a nehéz helyzetben.

Yettel-felajánlások

Több mint 40 ezer feltöltött SIM kártyát, 1300 mobiltelefont, wifi hotspotokat és egyéb kommunikációs eszközöket ajánl fel a Yettel az Ukrajnából menekült emberek megsegítésére.

2022. március 4-től több mint 40 ezer darab, előre feltöltött SIM kártyát biztosít az Ukrajnából menekülők számára a Yettel. A SIM kártyákat előzetesen feltölti a mobiltársaság, így a rászorulók a következő szolgáltatásokhoz jutnak:

– a kártya aktiválásának első napján korlátlan magyarországi mobilinternet hozzáférés

– 5GB mobilinternet (30 napon belül felhasználható)

– 50 perc belföldi hanghívás (30 napon belül felhasználható)

– díjmentes nemzetközi hívás alapdíjas ukrán telefonszámokra (visszavonásig)

– díjmentes roaming Ukrajna területén (visszavonásig)

Szintén a segélycsomag része 1300 darab mobiltelefon is. A SIM kártyákat és telefonokat a kontingens erejéig ukrán személyi dokumentummal rendelkezők vehetik igénybe a határmentén kihelyezett regisztrációs pontokon Záhonyban, Lónyán és Tiszabecsen, valamint két budapesti helyszínen, a Nyugati pályaudvarhoz közel eső WestEnd City Centerben és az Aréna plázában található Yettel üzletekben.

A mobiltársaság a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve további telekommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat is biztosít a krízishelyzetben: az MRSZ rendelkezésére bocsátott 10 db, korlátlan hang- és mobilnet-hozzáféréssel rendelkező telefont, amit a segélyszervezet koordinálásában kvázi „telefonfülke” funkcióval bárki igénybe vehet a határátkelők közelében és a Nyugati pályaudvarnál. Ugyanígy a menekültek támogatására üzembe helyeztek 4 darab nagy kapacitású, könnyen mobilizálható wifi routert, amelyre ingyenesen csatlakozhatnak a felhasználók. Ezek elérhetősége a segélyszervezet koordinálásában változhat: helyileg ott biztosítják, ahol éppen a legnagyobb igényt látják rá.

„A humanitárius partnerszervezeteinkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk és rendszeresen konzultálunk. A szakemberektől érkező igények alapján arra törekszünk, hogy telekommunikációs szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel és kollégáink összefogásával lehetőleg gyors és releváns segítséget nyújtsunk a krízishelyzetben” – mondta el Peter Gazik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója.

A Yettel munkatársai belső szervezésben tárgyi-, élelmiszer- és pénzadománygyűjtést is folytatnak a törökbálinti Yettel székház, a szegedi ügyfélszolgálati központ és az értékesítési hálózatban dolgozó munkatársak részvételével. A munkatársak révén összegyűlt pénzadományt a Yettel Magyarország Zrt. megduplázza.

A Yettelnél továbbra is érvényben van, hogy jóváírja az Ukrajnában roamingoló ügyfeleinek SMS-, hívás- és adatforgalmi költségeit és a hazai hálózatából ukrán telefonszámokra indított nemzetközi hívások díját. A jóváírás folyamatáról ezen a linken tájékozódhatnak a társaság ügyfelei.

Segít a Telekom

A Magyar Telekom aggódva és együttérzéssel figyeli az Ukrajnában zajló eseményeket. Jelen helyzetben igyekszik segíteni mind a Magyarországra érkező menekülteket, mind az Ukrajnában maradt családtagokkal való kapcsolattartást. A szolgáltató folyamatosan monitorozza a helyzetet, segélyszervezetekkel és a hatóságokkal is egyeztet annak érdekében, hogy valódi támogatást tudjon nyújtani a kialakult helyzetben – olvasható a társaság közleményében.

Hálózati kapacitás

Az elmúlt napokban a Telekom ellenőrizte a teljes hálózati infrastruktúráját az ukrán határ mentén. Ahol szükséges volt, akkumulátorokat cserélt, hogy áramkiesés esetén is biztosított legyen a szolgáltatás, illetve kapacitásbővítést hajtott végre (pl. egy új mobilállomást is létesített) az extra terhelés kiszolgálására. A szolgáltató a határátkelőhelyeken is megerősítette mobilhálózatát, valamint felkészítette a nagyobb forgalomra. Fehérgyarmaton három helyszínen és Mándokon a menekültek számára elérhető, ingyenes wifi pontot létesített.

A Magyar Telekom és a T-Systems a MÁV-val közösen dolgozik az ingyenes wifi szolgáltatás megerősítésén a Nyugati és Keleti pályaudvaron, hogy az érkező menekültek és az ott dolgozó önkéntesek, segélyszervezetek számára megkönnyítse a kapcsolattartást, ügyintézést.

Szolgáltatási kedvezmény

2022. február 1-től visszavonásig a Magyar Telekom ügyfelei ukrajnai partnerhálózatokon forgalmazott mobil roaming díjait (beleértve az alapdíjas SMS-eket hang- és mobilinternet forgalmat), és a Magyarországról kezdeményezett, mobil és vezetékes ukrán hálózatba irányuló nemzetközi hívások, SMS-ek díját is, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy ügyfelei hozzátartozóikkal történő kommunikációját támogassa.

Mobiltelefonok adományozása

A Telekom Mobildonor programja keretében 5000 darab mobil eszközt és prepaid kártyát ajánl fel rászorulóknak. A felajánlás 4100 klasszikus mobiltelefont, valamint 900 okoseszközt is tartalmaz, melyet a NIOK Alapítvánnyal partnerségben juttat el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez.

Mobildonor programja keretében továbbra is várja ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyet felújítás után SIM-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá.

Ügyfélkiszolgálás

Az ukrán határ közelében található Telekom üzleteket felkészítették a nagyobb forgalomra. A munkatársak segítenek a Telekom applikáció használatában is, amelyen keresztül a későbbiekben lényegesen egyszerűbb az ügyintézés. Ukrán nyelvű tájékoztatók is készülnek, hogy az érintettek minél hamarabb kapcsolatba léphessenek szeretteikkel.

Adományozás

A Magyar Telekom Csoport dolgozói az idén március 26-27-én megrendezésre kerülő Telekom Vivicittá futóversenyre szóló nevezési díjukat adományként felajánlják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, az Ukrajnából menekülők megsegítésére. A munkatársi adomány összegét a Magyar Telekom 5 millió forinttal kiegészíti.

Munkatársak segítése

A vállalat az ukrán menekültek megsegítéséért dolgozó segélyszervezetekről tájékoztatást ad munkatársainak az intranet oldalán, hogy egyénileg vagy közösségként is segíthessenek.

Azok az érintett munkatársak, akiket valamilyen formában sújt a szomszédban zajló konfliktus, anyagi és/vagy mentális segítséget vehetnek igénybe a vállalat segélyezési szabályzata, valamint „Számíthatsz ránk” támogatói programja keretében.

Fotó: Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő gyermek egy önkéntes segítő kezében a barabási művelődési házban kialakított segítségponton 2022. március 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS