Ha esetleg nem tudta: az öröklés nem egyenlő a generációváltással

2021. 04. 08., 18:00

A Budapest Bank legutóbbi Budapest Business Live online rendezvényén a hazai vállalkozások jövőjét érintő kihívások, a cégértéknövelés, értékesítés és a generációváltás voltak fókuszban. Az eseményen Vitkovics Péter és Szendrői Gábor adtak elő, az ezt követő panelbeszélgetésben pedig nemzetközileg is sikeres hazai tulajdonú cégek, így a Julius-K9®, a Varga Pincészet és a Café Frei vezetői osztották meg tapasztalataikat. A rendezvényen rekordszámú, több mint 150 vállalatvezető vett részt.

Az esemény aktualitást a bank legfrissebb, hazai kkv-körében végzett reprezentatív kutatása adta, amelynek eredményeiből egy korábbiaknál is bizonytalanabb jövőképű szektor képe rajzolódik ki. Tavaly a vállalatvezetők a koronavírus okozta kihívások miatt még kevesebb időt tudtak generációváltásra fordítani, így 2020-ra látványosan háttérbe szorult a kérdés: csupán a cégek 9 százalékánál merült fel tavaly a vezetőváltás gondolata.

Váczi Dávid, a Budapest Bank termékértékesítés-támogatási vezetője bevezetőjében kiemelte, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben még fontosabb, hogy a Budapest Business Live-hoz hasonló rendezvényeken legyen lehetőség tájékozódni a témákban. Úgy fogalmazott: „hiszünk abban, hogy nagyon sok kkv-ban megvan a lehetőség és a szándék arra, hogy tovább lépjen”. Szerinte ugyanakkor fontos lenne a magyar gazdaság szempontjából, hogy a sikeres vállalkozások generációról generációra öröklődjenek és nőjenek, a legtöbb cégvezető számára a család jövőjének biztosítása a cél, ehhez pedig az itt említett témákon keresztül vezet az út.

Az esemény első előadója Szendrői Gábor, a Concorde MB Partners ügyvezető partnerének előadása a hazai vállalatok fejlődési lehetőségeiről, a nemzetközi piacra lépés és a nagyvállalattá alakulás lépéseiről szólt. „A hazai nagyobb tulajdonú vállalatok bekerültek a globális középdöntőbe. A cél a döntőbe jutás” – fogalmazta meg utalva ezzel arra, hogy nagyon jól teljesítenek a magyar vállalkozások, de egyelőre inkább csak beszállítóként. Itt az ideje a következő lépés megtételének. A vállalatok értéknövelése az az út, amely segítheti az ország gazdaságát, hogy kilépjen „a középjövedelem csapdájából”, amelyben jelenleg van.

A webinar másik prezentációját Vitkovics Péter, változás-menedzser tartotta, előadásában azt fejtette ki, miért nem egyenlő az öröklés a generációváltással. Megítélése szerint sok az információhiány a kis- és középvállalati vezetőknél a vállalati növekedéssel és az örökléssel kapcsolatban. „Összességében a növekedés nem más, mint a jobbá válás képessége és a jobbá válás szándéka egy vállalat életében” Szerinte a generációváltás nem csak a vezetői életkorral lehet összefüggésben, hiszen a vállalkozás életpályájának bizonyos szakaszaiban az életkortól függetlenül szükség lehet eltérő személyiségű vezetőkre, a növekvő szakaszban innovátor, az érett szakaszban pedig inkább menedzser típusúra.

Az ezután következő panelbeszélgetésen Sebő Gyula, a Julius K9 alapítója, Varga Máté, a Varga Pincészet tulajdonosa és ügyvezetője, Langár Bence, a Tower Asset Management befektetési alap ügyvezető igazgatója és Váczi Dávid, a Budapest Bank képviselője a sikeres gyakorlatokat vitatták meg. Varga Máté például édesapjával vezeti Magyarország legnagyobb bortermelő cégét, ő azt emeli ki, hogy az öröklés és a sikeres működés szempontjából is elengedhetetlen egy erős stáb, egy jó csapat kiépítése. „Nagyon fontos a kreativitás” – fogalmazott a továbbiakban. A Julius K9 nemzetközileg ismert márka, a sikert Sebő Gyula elsősorban a folyamatos önképzésnek tulajdonítja. „Nagyon jelentős változások vannak a piacon” és ezeket folyamatosan monitorozni kell szerinte. „Nálunk egy dupla generációváltás van folyamatban” – kezdte hozzászólását a panelbeszélgetéshez Langár Bence, aki a Cafe Frei cégértéknövelésében vállalt kulcsszerepet, és sok strukturális változást követett végig az elmúlt évek alatt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS