Folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program

2021. 03. 05., 16:45

Folytatódik a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program az idén 25 milliárd forint kerettel, ha ennél nagyobb indokolt igény jelentkezne, a lehetőséget bővítenék – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a West Hungária Bau Kft. paksi üzemének virtuális átadásán.

A pénzügyminiszter elmondta, ha húsvét után, megfelelő átoltottság esetén nyitni lehet, akkor van remény arra, hogy a magyar gazdaság a tavalyi év 5 százalékos visszaesése után az idén 4-4,5 százalékos növekedést érjen el.

A miniszter elmondta, a West Hungária Bau Kft. 1,9 milliárd forint költséggel fejlesztette a paksi telephelyét, győri üzemében új gépeket állított munkába, a beruházás 245 munkahelyet védett meg a járvány körülményei között, és 42 új munkahely létesítéséhez járul hozzá.

A kormány a beruházáshoz 900 millió forint támogatást adott. A fejlesztés része a 2015 óta tartó nagyvállalati beruházási támogatási programnak, amely az elmúlt öt évben 179 hazai vállalat fejlesztéseit segítette 160 milliárd forint értékben, ezzel összesen 380 milliárd forint értékű beruházás valósult meg, és több mint 3100 munkahely jött létre.

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormányzati beruházási támogatások jelentősen segítették a magyar gazdaság növekedését. Hozzátette, a kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaságot minél gyorsabban újra lehessen nyitni.

Tóth Csaba, a West Hungária Bau Kft. ügyvezetője elmondta, a 2019 nyarán megkapott építési engedély alapján modern lakatosüzemet, szociális létesítményt, irodákat építettek a paksi telephelyükön, továbbá termelőeszközöket vásároltak az elkészült paksi üzembe, modern gépekre cserélték a régi eszközöket Győrben. A beruházási döntés meghozatalakor szempont volt az is, hogy a paksi fejlesztés elősegíti a győri alapítású vállalat országos lefedettségét. (MTI)

Fotó: PM
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS