Ezüst Corvina-díjjal ismerték el Krisán László munkáját

üzletem.hu  |  2019. 09. 28., 08:45

A Budapesti Corvinus Egyetem legrangosabb elismerését vehette át szeptember 27-én a leköszönő Konzisztórium három delegált tagja. Az elmúlt három év tapasztalatairól Krisán Lászlót, a Konzisztórium elnökét kérdeztük.

Az Ezüst Corvina-díjat adományozta a Budapesti Corvinus Egyetem a Konzisztórium három delegált tagjának, Krisán Lászlónak, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, Windisch Lászlónak, az MNB alelnökének és Rolek Ferencnek, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettesének, az MGYOSZ alelnökének.

Mint Krisán László az Üzletemnek elmondta, a kancellári rendszer bevezetésével négy évvel ezelőtt kezdődött el a felsőoktatási rendszer átszervezése, amelyet segítettek a három és fél éve indult konzisztóriumi, irányítói, tanácsadói testületek. Ezek az 5-7 fős testületek a piacról jövő rálátásokat vitték be a felsőoktatási intézményekbe, ezzel az oktató- és a kutatómunka új impulzusokat kapott.

Krisán László szerint ez beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Idén június 30-án a Budapesti Corvinus Egyetem állami fenntartású intézményből alapítványi fenntartású intézmény lett. „Ez nagyon új rendszer, kifejezetten érdekes kezdeményezés, az első lépés, hogy a felsőoktatásban új modell kezdjen működni, amely új alapokra helyezi a finanszírozást. A modell felállítása fontos mérföldkő és egyben próbatétel, amelyet nagyon kemény munka előzött meg. Ehhez járultunk hozzá konzisztóriumi két társammal külsős ismereteinket, tapasztalatunkat átadva” – hangsúlyozta Krisán László.

A mi konzisztóriumi munkánk ezzel véget ért. Azt gondolom, hogy a mögöttünk lévő három év kimondottan hasznos és tartalmas volt a Konzisztóriumban dolgozva. Igyekeztünk behozni azokat a piaci gondolkodásokat, amelyek az új gazdasági tevékenység tekintetében útmutatók lehetnek.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy három ilyen év van mögöttünk, nagyra értékelem a rangos kitüntetést. A Corvinus megbecsültsége, népszerűsége, presztízse folyamatosan javul, ezt az új tanév számai is bizonyítják. Lánczi András rektor úr vezetésével és Pavlik Lívia kancellárasszony gazdasági rátekintésével sikerült nagyon jó és szerethető irányt meghatározni. Azt látom, hogy a hallgatói önkormányzat, a szenátus, a különböző karokon dolgozók, valamint a szakszervezet vezetői a szükséges viták lefolytatása után szintén követhetőnek tartják az irányt”.

Krisán László a felsőoktatásra a jövőben is ugyanúgy figyel, mint eddig. Úgy gondolja: „Meg kell becsülni azokat, akiktől a tudásunkat szereztük annak idején, most pedig a mi feladatunk, hogy a fiataloknak átadjuk a tudásunkat. Biztos vagyok benne, hogy a tanulás, a tudásszerzés a kitörési pontja Magyarországnak.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a mostani tanévben 20121 jelentkezőből 3484 hallgató kezdte meg tanulmányait. A Corvinuson az országosan tíz legnépszerűbb szakból öt szerepel a képzések kínálatában.

(A fotón: Pavlik Lívia, Windisch László, Krisán László és Lánczi András)

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS