Ezüst Corvina-díjjal ismerték el Krisán László munkáját

üzletem.hu  |  2019. 09. 28., 08:45

A Budapesti Corvinus Egyetem legrangosabb elismerését vehette át szeptember 27-én a leköszönő Konzisztórium három delegált tagja. Az elmúlt három év tapasztalatairól Krisán Lászlót, a Konzisztórium elnökét kérdeztük.

Az Ezüst Corvina-díjat adományozta a Budapesti Corvinus Egyetem a Konzisztórium három delegált tagjának, Krisán Lászlónak, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, Windisch Lászlónak, az MNB alelnökének és Rolek Ferencnek, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettesének, az MGYOSZ alelnökének.

Mint Krisán László az Üzletemnek elmondta, a kancellári rendszer bevezetésével négy évvel ezelőtt kezdődött el a felsőoktatási rendszer átszervezése, amelyet segítettek a három és fél éve indult konzisztóriumi, irányítói, tanácsadói testületek. Ezek az 5-7 fős testületek a piacról jövő rálátásokat vitték be a felsőoktatási intézményekbe, ezzel az oktató- és a kutatómunka új impulzusokat kapott.

Krisán László szerint ez beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Idén június 30-án a Budapesti Corvinus Egyetem állami fenntartású intézményből alapítványi fenntartású intézmény lett. „Ez nagyon új rendszer, kifejezetten érdekes kezdeményezés, az első lépés, hogy a felsőoktatásban új modell kezdjen működni, amely új alapokra helyezi a finanszírozást. A modell felállítása fontos mérföldkő és egyben próbatétel, amelyet nagyon kemény munka előzött meg. Ehhez járultunk hozzá konzisztóriumi két társammal külsős ismereteinket, tapasztalatunkat átadva” – hangsúlyozta Krisán László.

A mi konzisztóriumi munkánk ezzel véget ért. Azt gondolom, hogy a mögöttünk lévő három év kimondottan hasznos és tartalmas volt a Konzisztóriumban dolgozva. Igyekeztünk behozni azokat a piaci gondolkodásokat, amelyek az új gazdasági tevékenység tekintetében útmutatók lehetnek.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy három ilyen év van mögöttünk, nagyra értékelem a rangos kitüntetést. A Corvinus megbecsültsége, népszerűsége, presztízse folyamatosan javul, ezt az új tanév számai is bizonyítják. Lánczi András rektor úr vezetésével és Pavlik Lívia kancellárasszony gazdasági rátekintésével sikerült nagyon jó és szerethető irányt meghatározni. Azt látom, hogy a hallgatói önkormányzat, a szenátus, a különböző karokon dolgozók, valamint a szakszervezet vezetői a szükséges viták lefolytatása után szintén követhetőnek tartják az irányt”.

Krisán László a felsőoktatásra a jövőben is ugyanúgy figyel, mint eddig. Úgy gondolja: „Meg kell becsülni azokat, akiktől a tudásunkat szereztük annak idején, most pedig a mi feladatunk, hogy a fiataloknak átadjuk a tudásunkat. Biztos vagyok benne, hogy a tanulás, a tudásszerzés a kitörési pontja Magyarországnak.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a mostani tanévben 20121 jelentkezőből 3484 hallgató kezdte meg tanulmányait. A Corvinuson az országosan tíz legnépszerűbb szakból öt szerepel a képzések kínálatában.

(A fotón: Pavlik Lívia, Windisch László, Krisán László és Lánczi András)

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS