Ezüst Corvina-díjjal ismerték el Krisán László munkáját

üzletem.hu  |  2019. 09. 28., 08:45

A Budapesti Corvinus Egyetem legrangosabb elismerését vehette át szeptember 27-én a leköszönő Konzisztórium három delegált tagja. Az elmúlt három év tapasztalatairól Krisán Lászlót, a Konzisztórium elnökét kérdeztük.

Az Ezüst Corvina-díjat adományozta a Budapesti Corvinus Egyetem a Konzisztórium három delegált tagjának, Krisán Lászlónak, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, Windisch Lászlónak, az MNB alelnökének és Rolek Ferencnek, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettesének, az MGYOSZ alelnökének.

Mint Krisán László az Üzletemnek elmondta, a kancellári rendszer bevezetésével négy évvel ezelőtt kezdődött el a felsőoktatási rendszer átszervezése, amelyet segítettek a három és fél éve indult konzisztóriumi, irányítói, tanácsadói testületek. Ezek az 5-7 fős testületek a piacról jövő rálátásokat vitték be a felsőoktatási intézményekbe, ezzel az oktató- és a kutatómunka új impulzusokat kapott.

Krisán László szerint ez beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Idén június 30-án a Budapesti Corvinus Egyetem állami fenntartású intézményből alapítványi fenntartású intézmény lett. „Ez nagyon új rendszer, kifejezetten érdekes kezdeményezés, az első lépés, hogy a felsőoktatásban új modell kezdjen működni, amely új alapokra helyezi a finanszírozást. A modell felállítása fontos mérföldkő és egyben próbatétel, amelyet nagyon kemény munka előzött meg. Ehhez járultunk hozzá konzisztóriumi két társammal külsős ismereteinket, tapasztalatunkat átadva” – hangsúlyozta Krisán László.

A mi konzisztóriumi munkánk ezzel véget ért. Azt gondolom, hogy a mögöttünk lévő három év kimondottan hasznos és tartalmas volt a Konzisztóriumban dolgozva. Igyekeztünk behozni azokat a piaci gondolkodásokat, amelyek az új gazdasági tevékenység tekintetében útmutatók lehetnek.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy három ilyen év van mögöttünk, nagyra értékelem a rangos kitüntetést. A Corvinus megbecsültsége, népszerűsége, presztízse folyamatosan javul, ezt az új tanév számai is bizonyítják. Lánczi András rektor úr vezetésével és Pavlik Lívia kancellárasszony gazdasági rátekintésével sikerült nagyon jó és szerethető irányt meghatározni. Azt látom, hogy a hallgatói önkormányzat, a szenátus, a különböző karokon dolgozók, valamint a szakszervezet vezetői a szükséges viták lefolytatása után szintén követhetőnek tartják az irányt”.

Krisán László a felsőoktatásra a jövőben is ugyanúgy figyel, mint eddig. Úgy gondolja: „Meg kell becsülni azokat, akiktől a tudásunkat szereztük annak idején, most pedig a mi feladatunk, hogy a fiataloknak átadjuk a tudásunkat. Biztos vagyok benne, hogy a tanulás, a tudásszerzés a kitörési pontja Magyarországnak.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a mostani tanévben 20121 jelentkezőből 3484 hallgató kezdte meg tanulmányait. A Corvinuson az országosan tíz legnépszerűbb szakból öt szerepel a képzések kínálatában.

(A fotón: Pavlik Lívia, Windisch László, Krisán László és Lánczi András)

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS