Ezekben az ágazatokban fizettek a legpontosabban a cégek tavaly

2020. 04. 02., 20:30

Javult a fizetési morál, a magyarországi cégek átlagosan 14,2 napot késtek a számlák kifizetésével tavaly, ami majdnem másfél napos javulás az előző évi 15,6 naphoz képest a Bisnode cégcsoport adatai szerint.

A hosszabb késések is csökkentek, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 46, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 50 százalékkal volt alacsonyabb a 2018-ban tapasztaltnál.

A lejáratig kifizetett számlák értékének aránya 69-ről 75 százalékra emelkedett.

A legrendesebben fizető ágazatok közé sorolhatók azok, ahol a számlák értékének legalább háromnegyedét időben kifizették, ezek a nagy- és kiskereskedelem, a közigazgatás, védelem, a társadalombiztosítás, illetve a humán-egészségügy, szociális ellátás.

A fizetési fegyelem szempontjából a legrosszabbul az építőipar, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint a papíripar teljesített, ezeknél az ágazatoknál alig több mint minden második számlát rendeztek csak időben.

Az átlagos késedelem mértéke a kiskereskedelemben volt a legalacsonyabb, 10 nap, míg a művészet, szórakoztatás, szabad idő területén a legmagasabb, majdnem 23 nap. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS