Ez volt a Lucart eddigi legdrágább beruházása Magyarországon

Ez volt a Lucart eddigi legdrágább beruházása Magyarországon
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 21., 09:02

Minden versenytársunkat szeretem, hiszen ők azok, akik arra ösztönöznek, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújtsak – mondta az Üzletemnek Omar Balducci, a Lucart Csoport igazgatója.

CÉGES LEGEK sorozatunk 18. cikkében a Lucart legjeit Omar Balducci, a Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága

A világjárvány második éve, 2021 sok mindent megtanított nekünk. Mivel minden váratlanul változhat, megtanultuk, mennyire fontos a rugalmasság, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a legkülönbözőbb forgatókönyvekhez, hogy azonnal és megfelelően reagálhassunk. A változásra való képesség szerintem az egyik legfontosabb készség lett ebben a nehéz időszakban.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata

Globális változásokkal, erős inflációs nyomással (legalábbis Magyarországon, ahol tavaly novemberben 7,4 százalékos adatot értünk el) és – mindenekelőtt – a nyersanyag- és energiaköltségek erőteljes emelkedésével állunk szemben. Legnagyobb feladatunk az, hogy mindezeknek az ügyfeleinkre gyakorolt hatását megpróbáljuk a lehető legjobban korlátozni úgy, hogy közben folyamatosan biztosítsuk a megszokott magas minőséget és magas szintű szolgáltatást.

Az év LEGFONTOSABB célkitűzése

Sajnos minden a világjárvány alakulásától függ, és attól, hogy mennyire befolyásolja majd mindennapi életünket az év folyamán. Azonban pozitívnak kell lennünk, és a COVID-mentes forgatókönyv szerint kell megterveznünk a célokat. A fentiek után a legfontosabb célunk az lesz, hogy személyes és szakmai életünket is visszavezessük a „normalitásba”, hogy végre meglátogathassuk ügyfeleinket, támogassuk őket a valós élethelyzetekben, és – következésképpen – új üzleti lehetőségeket ragadjunk meg együtt.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása

Meggyőződésem, hogy a Lucart eddigi legjobb újítása az EcoNatural projektünk. Számos alkalommal és interjúban büszkén beszéltem már róla, és annak ellenére, hogy egy már 12 éves projektről van szó, az EcoNatural hatalmas innovációt jelent a papír piacon. A fenntarthatóság a jövő útja, hogy biztosítsuk magunknak és a jövő generációinak az egészséges bolygót. Az EcoNatural a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság konkrét példája, amely működését egyetlen rövid mondatban a következőképpen tudom összefoglalni: újrahasznosítjuk az italos kartondobozokat, szétválasztjuk a papírt a műanyagtól és az alumíniumtól, és mindezeket felhasználjuk egy újgenerációs papír (EcoNatural papírtermékek) és egy speciális adagolósor (AL.PE adagolók) létrehozásához. Egy 100 százalékban zárt kör, amely bizonyítja az EcoNatural projekt fenntarthatóságát.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében

Ez a legkönnyebb kérdés az egész interjúban, mivel fogadni mernék, hogy nem volt bosszantóbb pillanat, mint ami a világjárvány első hullámában történt: új vírus érkezett, nem volt vakcina, mindenhol lezárások és kijárási tilalom, minden tevékenység leállt, minden üzlet befagyott, szinte minden országban szigorú korlátozásokat vezettek be, még az otthonainkat sem hagyhattuk el. Számomra egyértelműen ez volt a legbosszantóbb pillanat a vállalkozásunk történetében.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás

A vírus terjedése Olaszországban és nem sokkal később Európa többi részén arra kényszerítette az érintett országok kormányait, hogy szigorú közösségi távolságtartó intézkedéseket, az emberek mozgását illetően jelentős korlátozásokat vezessenek be, és elrendeljék minden nem létfontosságú kereskedelmi és termelési tevékenység leállítását. A papírgyártási és -feldolgozási tevékenységeket alapvető fontosságúnak tekintették minden olyan országban, ahol a termelőüzemeink vannak, ezért azonnal intézkedéseket vezettünk be a vírus terjedésének megakadályozására, a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, és hogy biztosíthassuk az üzletmenet folytonosságát. A Lucart először létrehozott egy csoportszintű válságbizottságot, amely meghatározza, koordinálja és felügyeli a vírus terjedése elleni küzdelemre irányuló valamennyi intézkedést az összes üzemben. A bizottság 2020 folyamán 29 alkalommal ülésezett konferenciahívások keretében. A csoportszintű bizottsághoz csatlakoztak az üzemi bizottságok, amelyekben a munkavállalók képviselői és a megelőzési és védelmi osztály munkatársai is részt vettek.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok

A Lucart eltökélt szándéka, hogy felgyorsítsa a lineáris gazdaságról a körforgásos gazdaságra való áttérést, így stratégiai szinten ösztönzi többek közt az alternatív nyersanyagok kutatását a természeti erőforrások túlzott kiaknázásának csökkentése érdekében, valamint elemzi, tervezi és megvalósítja a körforgásos üzleti modelleket. Kiemelt jelentőséggel bír továbbá a technológiai hulladékok csökkentése és újrafelhasználása. Az üzemek környezeti teljesítményének folyamatos javítása érdekében a Lucart pontos környezetvédelmi irányítási rendszert vezetett be, és folyamatosan ellenőrzi a rendszer által meghatározott eljárások betartását.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk

Ha csak Magyarországról beszélünk, akkor az 50 000 m2-es terület megvásárlását és egy 14 000 m2-es üzem (Lucart Kft.) építését említhetjük 2018-ból, valamint a raktárunk legutóbbi, 2020 júliusi 4600 m2-es bővítését.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani

Erre a kérdésre két választ is kell adnom: emberek, illetve kutatás. A munkavállalók adják a vállalat valódi értékét, a kutatás pedig képessé teszi a vállalatot versenyképes, vonzó megoldások előállítására.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni

Minden versenytársunkat egyaránt szeretem, hiszen ők az egyetlenek, akik arra ösztönöznek, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújtsak.

Ezzel a LEGBONYULTABB ma megbirkózni az üzleti életben

A versengéssel teli világban azzal a legnehezebb megbirkózni, hogy mások legyünk. És büszkén mondhatom, hogy a Lucart más.

(Fotó: Lucart)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 09:41:00
Az ingatlanokon vagy más dolgokon fennálló elővásárlási jog sokak által ismert. Azonban egy dolog elidegenítésével kapcsolatosan más jogok is fennállhatnak, amelyekről érdemes tudni. Ezek közé a jogok közé tartozik a vételi jog és eladási jog, amelyről a legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.