Egymilliárd forinttal támogatta a kormány a Lighttech beruházását

2021. 11. 30., 16:46

Az egészségipari technológia gyors ütemű fejlődésének a magyar egészségipar is aktív részese – jelentette ki Varga Mihály Dunakeszin, ahol átadták a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. beruházását. Az 1,3 milliárd forint értékű fejlesztéshez a kormány az Egészségipari Támogatási Programon (ETP) keresztül több mint egymilliárd forinttal járult hozzá.

Szinte hétről hétre tudunk újabb bejelentéseket tenni a gyártásukat, szolgáltatásukat bővítő, technológiájukat fejlesztő magyar egészségipari vállalkozásokról – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: a szektorban tapasztalt innovációs erő, megújulási szándék és szellemi tőke minden alkalommal visszaigazolja azt a döntést, amellyel a kormány az ország önellátása érdekében a magyar egészségipar megerősítésébe kezdett. 

Varga Mihály hozzátette: a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. egészségügyi intézményekben, kórházakban, oktatási intézményekben használható UVC levegőfertőtlenítő berendezéseket gyárt majd. Ezeknek kiemelt jelentősége van a fertőzések megakadályozásában: a levegő fertőtlenítése nem csak egészségügyi létesítményekben fontos, hanem számos területen kulcskérdés az alapvető működéshez.

A pénzügyminiszter kiemelte: a hazai egészségipar kapacitásának, exportteljesítményének és innovációs képességének növelése Magyarország érdekét szolgáló befektetés. Az Egészségipari Támogatási Program keretében a kormány összesen 67 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési forrással támogat 87 milliárd forint összegű fejlesztést.  

43 projekt már megvalósult, amelyből 37 db kezdett termelésbe, 6 db kutatás-fejlesztésre irányult. További 40 fejlesztés megvalósítása folyamatban van – részletezte a pénzügyminiszter. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS