Egymilliárd forinttal támogatta a kormány a Lighttech beruházását

2021. 11. 30., 16:46

Az egészségipari technológia gyors ütemű fejlődésének a magyar egészségipar is aktív részese – jelentette ki Varga Mihály Dunakeszin, ahol átadták a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. beruházását. Az 1,3 milliárd forint értékű fejlesztéshez a kormány az Egészségipari Támogatási Programon (ETP) keresztül több mint egymilliárd forinttal járult hozzá.

Szinte hétről hétre tudunk újabb bejelentéseket tenni a gyártásukat, szolgáltatásukat bővítő, technológiájukat fejlesztő magyar egészségipari vállalkozásokról – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: a szektorban tapasztalt innovációs erő, megújulási szándék és szellemi tőke minden alkalommal visszaigazolja azt a döntést, amellyel a kormány az ország önellátása érdekében a magyar egészségipar megerősítésébe kezdett. 

Varga Mihály hozzátette: a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. egészségügyi intézményekben, kórházakban, oktatási intézményekben használható UVC levegőfertőtlenítő berendezéseket gyárt majd. Ezeknek kiemelt jelentősége van a fertőzések megakadályozásában: a levegő fertőtlenítése nem csak egészségügyi létesítményekben fontos, hanem számos területen kulcskérdés az alapvető működéshez.

A pénzügyminiszter kiemelte: a hazai egészségipar kapacitásának, exportteljesítményének és innovációs képességének növelése Magyarország érdekét szolgáló befektetés. Az Egészségipari Támogatási Program keretében a kormány összesen 67 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési forrással támogat 87 milliárd forint összegű fejlesztést.  

43 projekt már megvalósult, amelyből 37 db kezdett termelésbe, 6 db kutatás-fejlesztésre irányult. További 40 fejlesztés megvalósítása folyamatban van – részletezte a pénzügyminiszter. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 15:42:16
Az utóbbi időszakban a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb fókuszt kapott a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni fellépés az Európai Unióban. Bár az EU-s jogszabályban rögzített átvilágítási folyamat alapjaiban nem változott, a most elkészült tényleges tulajdonosi adatbázissal minden könyvelési szolgáltató cégnek komoly feladata lesz, ha el akarják kerülni a bírságot.
2022-01-26 14:39:20
Az idei első félévben a belső fogyasztás húzza felfelé a gazdasági növekedést, ezt követően az ellátási láncok helyreállásával a külső kereslet is kedvezően befolyásolhatja az adatokat, így a növekedés idén 4,5 százalékon, jövőre 3,8 százalékon alakulhat – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.
2022-01-26 12:22:00
A 2016-ban alakult, és a Magyar Marketing Szövetség exkluzív szakmai közösségeként működő Marketing Döntéshozók Klubja idén immár hatodik éve foglalja össze azt, hogy mi várható a marketingkommunikáció területén az előttünk álló esztendőben.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS