Csúcsvezetői szinten is kiemelt stratégiai területté tette a fenntarthatóságot az ALTEO

2021. 06. 01., 19:45

Fontos szervezeti változásokat jelentett be az ALTEO. Ennek egyik kitüntetett eleme, hogy létrehoztak egy külön részleget a fenntarthatóság és körforgásos gazdaság szempontjainak eddigieknél is hangsúlyosabb érvényesítésére üzleti döntéseikben. A cég hulladékgazdálkodási divízióját annak 2019-es indulása óta vezető Simon Anita vezérigazgató helyettesként irányítja majd az újonnan létrehozott részleget, amellyel a tőzsdei társaság újabb határozott lépést tett az ESG-alapú működés irányába.

Több mint másfél évtizedes tapasztalatot szerzett a környezetvédelmi- és hulladékgazdálkodási iparban Simon Anita, aki június elejétől az ALTEO újonnan létrehozott „Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság" elnevezésű részlegét irányítja vezérigazgató-helyetteseként és tagja lesz a tőzsdei társaság operatív irányításáért felelős felső vezetői grémiumnak, amit az ALTEO-nál Executive Board-nak hívnak.

Az újgenerációs energiaszolgáltató hulladékgazdálkodási divíziójának eddigi vezetőjéhez tartoznak új munkakörében az integrált irányítás rendszerrel, az egészségvédelemmel, a biztonságtechnikával és a környezetvédelemmel együtt az önálló fenntarthatósági részlegbe szervezett ESG szempontú feladatok és funkciók is, valamint az e-mobilitás és a hulladékgazdálkodási üzletágak.

„A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság elvei már nem csupán környezetvédelmi megfontolásokból merülnek fel, hanem profitabilitási kérdésként, ennek megfelelően pedig tulajdonosi és befektetői elvárásként is” – jelentette ki az újonnan kinevezett vezérigazgató-helyettes.

Simon Anita szerint az olyan tevékenységek, amilyen például a biogázüzemben történő hasznosításra alkalmas alapanyagok kezelése, organikus módon egészítik ki az ALTEO szolgáltatási portfólióját, miközben hozzájárulnak a megújuló energia piacán egyre meghatározóbb vállalat jövőképének megalapozásához.

„A fenntarthatósági terület stratégiai szintre emelésével még közelebb jutunk ahhoz a célhoz, hogy az ESG szempontok minél markánsabban érvényesülhessenek a működésünkben” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A vállalat nem éri be annyival, hogy az idén harmadik alkalommal publikálta a 2020-as pénzügyi, környezeti és társadalmi eredményeit bemutató integrált jelentést, a vezérigazgató szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél hamarabb megszerezzék az ESG-alapú minősítést egy erre szakosodott, független szervezettől.

Az új vezérigazgató helyettes kinevezésén túl a tőzsdei társaság egy másik szervezeti változást is bejelentett: az eddig termelés- és kockázatmenedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozó Luczay Péter júniustól termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesként folytatja a munkáját, miután feladatai az ALTEO vállalati ügyfélkört megcélzó energetikai szolgáltatás értékesítési és projektfejlesztési tevékenységének irányításával egészülnek ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS