Csúcsvezetői szinten is kiemelt stratégiai területté tette a fenntarthatóságot az ALTEO

2021. 06. 01., 19:45

Fontos szervezeti változásokat jelentett be az ALTEO. Ennek egyik kitüntetett eleme, hogy létrehoztak egy külön részleget a fenntarthatóság és körforgásos gazdaság szempontjainak eddigieknél is hangsúlyosabb érvényesítésére üzleti döntéseikben. A cég hulladékgazdálkodási divízióját annak 2019-es indulása óta vezető Simon Anita vezérigazgató helyettesként irányítja majd az újonnan létrehozott részleget, amellyel a tőzsdei társaság újabb határozott lépést tett az ESG-alapú működés irányába.

Több mint másfél évtizedes tapasztalatot szerzett a környezetvédelmi- és hulladékgazdálkodási iparban Simon Anita, aki június elejétől az ALTEO újonnan létrehozott „Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság" elnevezésű részlegét irányítja vezérigazgató-helyetteseként és tagja lesz a tőzsdei társaság operatív irányításáért felelős felső vezetői grémiumnak, amit az ALTEO-nál Executive Board-nak hívnak.

Az újgenerációs energiaszolgáltató hulladékgazdálkodási divíziójának eddigi vezetőjéhez tartoznak új munkakörében az integrált irányítás rendszerrel, az egészségvédelemmel, a biztonságtechnikával és a környezetvédelemmel együtt az önálló fenntarthatósági részlegbe szervezett ESG szempontú feladatok és funkciók is, valamint az e-mobilitás és a hulladékgazdálkodási üzletágak.

„A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság elvei már nem csupán környezetvédelmi megfontolásokból merülnek fel, hanem profitabilitási kérdésként, ennek megfelelően pedig tulajdonosi és befektetői elvárásként is” – jelentette ki az újonnan kinevezett vezérigazgató-helyettes.

Simon Anita szerint az olyan tevékenységek, amilyen például a biogázüzemben történő hasznosításra alkalmas alapanyagok kezelése, organikus módon egészítik ki az ALTEO szolgáltatási portfólióját, miközben hozzájárulnak a megújuló energia piacán egyre meghatározóbb vállalat jövőképének megalapozásához.

„A fenntarthatósági terület stratégiai szintre emelésével még közelebb jutunk ahhoz a célhoz, hogy az ESG szempontok minél markánsabban érvényesülhessenek a működésünkben” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A vállalat nem éri be annyival, hogy az idén harmadik alkalommal publikálta a 2020-as pénzügyi, környezeti és társadalmi eredményeit bemutató integrált jelentést, a vezérigazgató szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél hamarabb megszerezzék az ESG-alapú minősítést egy erre szakosodott, független szervezettől.

Az új vezérigazgató helyettes kinevezésén túl a tőzsdei társaság egy másik szervezeti változást is bejelentett: az eddig termelés- és kockázatmenedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozó Luczay Péter júniustól termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesként folytatja a munkáját, miután feladatai az ALTEO vállalati ügyfélkört megcélzó energetikai szolgáltatás értékesítési és projektfejlesztési tevékenységének irányításával egészülnek ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS