Csúcsvezetői szinten is kiemelt stratégiai területté tette a fenntarthatóságot az ALTEO

2021. 06. 01., 19:45

Fontos szervezeti változásokat jelentett be az ALTEO. Ennek egyik kitüntetett eleme, hogy létrehoztak egy külön részleget a fenntarthatóság és körforgásos gazdaság szempontjainak eddigieknél is hangsúlyosabb érvényesítésére üzleti döntéseikben. A cég hulladékgazdálkodási divízióját annak 2019-es indulása óta vezető Simon Anita vezérigazgató helyettesként irányítja majd az újonnan létrehozott részleget, amellyel a tőzsdei társaság újabb határozott lépést tett az ESG-alapú működés irányába.

Több mint másfél évtizedes tapasztalatot szerzett a környezetvédelmi- és hulladékgazdálkodási iparban Simon Anita, aki június elejétől az ALTEO újonnan létrehozott „Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság" elnevezésű részlegét irányítja vezérigazgató-helyetteseként és tagja lesz a tőzsdei társaság operatív irányításáért felelős felső vezetői grémiumnak, amit az ALTEO-nál Executive Board-nak hívnak.

Az újgenerációs energiaszolgáltató hulladékgazdálkodási divíziójának eddigi vezetőjéhez tartoznak új munkakörében az integrált irányítás rendszerrel, az egészségvédelemmel, a biztonságtechnikával és a környezetvédelemmel együtt az önálló fenntarthatósági részlegbe szervezett ESG szempontú feladatok és funkciók is, valamint az e-mobilitás és a hulladékgazdálkodási üzletágak.

„A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság elvei már nem csupán környezetvédelmi megfontolásokból merülnek fel, hanem profitabilitási kérdésként, ennek megfelelően pedig tulajdonosi és befektetői elvárásként is” – jelentette ki az újonnan kinevezett vezérigazgató-helyettes.

Simon Anita szerint az olyan tevékenységek, amilyen például a biogázüzemben történő hasznosításra alkalmas alapanyagok kezelése, organikus módon egészítik ki az ALTEO szolgáltatási portfólióját, miközben hozzájárulnak a megújuló energia piacán egyre meghatározóbb vállalat jövőképének megalapozásához.

„A fenntarthatósági terület stratégiai szintre emelésével még közelebb jutunk ahhoz a célhoz, hogy az ESG szempontok minél markánsabban érvényesülhessenek a működésünkben” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A vállalat nem éri be annyival, hogy az idén harmadik alkalommal publikálta a 2020-as pénzügyi, környezeti és társadalmi eredményeit bemutató integrált jelentést, a vezérigazgató szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél hamarabb megszerezzék az ESG-alapú minősítést egy erre szakosodott, független szervezettől.

Az új vezérigazgató helyettes kinevezésén túl a tőzsdei társaság egy másik szervezeti változást is bejelentett: az eddig termelés- és kockázatmenedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozó Luczay Péter júniustól termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesként folytatja a munkáját, miután feladatai az ALTEO vállalati ügyfélkört megcélzó energetikai szolgáltatás értékesítési és projektfejlesztési tevékenységének irányításával egészülnek ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS