Csatlakozott a BDO-hoz a legnagyobb hazai tanácsadó csapat

2021. 09. 02., 17:00

Az egyesüléssel a legnagyobb hazai, de nemzetközi léptékkel mérve is jelentős tapasztalattal és eredményekkel rendelkező M&A tanácsadó csapat jött létre, a CFI Hungary Zrt. pedig Magyarország legnagyobb könyvvizsgáló-hálózatának tagjává vált. A változás jelentős hatással lesz a BDO Magyarország munkájára is, a cég a jövőben már az új keretek között kínálja az említett szolgáltatásokat.

A CFI Hungary Zrt. a további fejlődés és a szinergia adta előnyök kölcsönös kiaknázásának érdekében csatlakozott a BDO Magyarországhoz. Az idén 15 éves vállalat nevet is változtat, és 2021. szeptember 1-től BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ként folytatja tevékenységét.

A BDO Global a legnagyobb lefedettséggel rendelkező, több országban piacvezető könyvvizsgáló hálózat. Tevékenységét 167 országban 1658 iroda, több mint 91 000 munkatárs és partner, valamint összesen 10 milliárd dollárt meghaladó éves forgalom fémjelzi. A BDO Magyarország több mint 200 embert foglalkoztatott eddig, 2020-ben csaknem 4 milliárd forintos bevételt realizált.

„Régóta figyelemmel kísérjük a CFI Hungary, mint az egyik legjelentősebb hazai M&A és pénzügyi tanácsadó munkáját, hiszen elismerésre méltó pozíciót vívtak ki maguknak a piacon. A cég partnereit és csapatát már több mint 10 éve ismerjük, kölcsönösen elismerjük és tiszteljük egymást. Büszkék vagyunk arra, hogy 2021. szeptember 1-től csatlakoznak a BDO Magyarországhoz”‒ mondta az egyesülésről Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető partnere és ügyvezetője.

„Ez az együttműködés nagy előrelépés, értékes tudás érkezik a BDO-hoz. Mostantól teljesen integráltan tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket; vállalati pénzügyi tanácsadási szolgáltatásunk minden tekintetben felzárkózott könyvvizsgálati, adó, jogi, informatikai, valamint hotel és ingatlan üzletágaink mellé. A most csatlakozott 30 fős, dedikált csapattal minden adott ahhoz, hogy a BDO Magyarország a régió M&A központjává váljon.”

Fekete Márk a fentiekhez már a BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt. ügyvezető partnereként tette hozzá: „Meglátásunk szerint a két társaság jól kiegészíti egymás munkáját. A BDO Magyarország tagjaként a meglévő és új ügyfeleinket a korábban megszokott magas színvonalon, ugyanakkor még professzionálisabb és erősebb szakmai háttérrel tudjuk a jövőben kiszolgálni. Biztosak vagyunk benne, hogy egy ennyire erős és hatékony nemzetközi hálózat támogatásával még eredményesebbek és sikeresebbek leszünk a piacon. Emellett természetesen nem mondunk le a személyes és személyre szabott ügyfélkezelés jól bevált gyakorlatáról, az integrációból pedig nemcsak a meglévő, hanem jövőbeni ügyfeleink is profitálni fognak.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS