Coachok is segítenek a háborús krízis feldolgozásában

Coachok is segítenek a háborús krízis feldolgozásában
2022. 03. 08., 19:14

A háború okozta mentális krízisre adhat megoldást a HOPEGUIDE kezdeményezés, amelynek célja, hogy összefogja a segíteni szándékozókat. A márciusban indult oldal a segítséget keresőknek egy felületen teszi elérhetővé különböző szervezetek ingyenes, csoportos eseményeit és tájékoztatóit, amelyekkel a háborús aggodalmakra reagálnak. Az oldalon rövid idő alatt több, mint 250 szakértő, köztük pszichológusok, coachok és más segítő szakmák képviselői regisztráltak, hogy segítsenek azoknak, akik a krízishelyzetben elakadva érzik magukat.

A HOPEGUIDE három szervezet összefogásából jött létre: az Énprojekt, a Business Coach Kft. és a Meghallgatunk.online közös erővel gyűjti össze egy felületre a mentális területen segítséget nyújtó szervezeteket és szakembereket, hogy válaszoljanak a háború kapcsán kialakuló lelki problémákra, elakadásokra.

„A HOPEGUIDE a mindennapokban egymástól függetlenül működő szervezetek felajánlásait teszi egy felületre annak érdekében, hogy minél nagyobb pozitív társadalmi hatást érjünk el. Célunk, hogy legyen tiszta, hová lehet ingyenesen fordulni a háborúval kapcsolatos személyes aggodalmakkal és elakadásokkal, ezzel megőrizve a békét." - mondta Istenes Petra, az Énprojekt vezetője.

Közös nevező

A HOPEGUIDE oldalra látogatók első lépésként előzetes igényfelmérésre alapozva magyar nyelvű tájékoztatót kapnak, amely különböző stratégiákat vázolnak az adott mentális krízishelyzet leküzdésére, több segítő szervezettel együttműködve. Ezt követően a felmerülő témákra fókuszálva ingyenes, kiscsoportos, segítő foglalkozásokba kapcsolódhatnak be azok, akik krízishelyzetben vannak.

„Mindenki számára nyitott, politikasemleges szerveződést álmodtunk meg, amelybe szívesen várjuk a hasonló társszervezetek bekapcsolódását, hogy közösen tegyünk a békéért, és az újrakezdésért” – nyilatkozta Gilányi Attila, a Meghallgatunk.online alapítója.

Kétszázötvenen – nem csak magyarul

A HOPEGUIDE weboldalán regisztrált szakértők száma néhány nap alatt már több, mint 250 regisztráltra nőtt, ők azok, akik rendelkezésre állnak igény esetén olyan lakossági megkeresésekre, mint a szorongás, stresszkezelés, trauma- vagy gyászfeldolgozás, interkulturális különbségek megértése.

„Szeretnénk, ha a magyar mellett ukránul is elérhetővé válnának az információk, eseményeink, ezért olyan ukránul vagy oroszul beszélő fordítókat, tolmácsokat, valamint segítő szakembereket is keresünk, akik szívesen csatlakoznának a HOPEGUIDE kezdeményezéshez” – tette hozzá Komócsin Laura MCC, a Business Coach Kft. ügyvezetője.

Csoportban könnyebb

Az oldalra látogatók regisztráció után egy-egy téma köré szerveződő kiscsoportos foglalkozáson (online vagy személyes formában) vehetnek részt. Ennek azért van jelentősége, mert erősíti a közösségtudatot, azt, hogy nincs egyedül a problémával, illetve egymás történeteinek, érzéseinek megosztásából tanulhatnak, fejlődhetnek és könnyebben átléphetnek a krízishelyzet által okozott akadályon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS