Coachok is segítenek a háborús krízis feldolgozásában

Coachok is segítenek a háborús krízis feldolgozásában
2022. 03. 08., 19:14

A háború okozta mentális krízisre adhat megoldást a HOPEGUIDE kezdeményezés, amelynek célja, hogy összefogja a segíteni szándékozókat. A márciusban indult oldal a segítséget keresőknek egy felületen teszi elérhetővé különböző szervezetek ingyenes, csoportos eseményeit és tájékoztatóit, amelyekkel a háborús aggodalmakra reagálnak. Az oldalon rövid idő alatt több, mint 250 szakértő, köztük pszichológusok, coachok és más segítő szakmák képviselői regisztráltak, hogy segítsenek azoknak, akik a krízishelyzetben elakadva érzik magukat.

A HOPEGUIDE három szervezet összefogásából jött létre: az Énprojekt, a Business Coach Kft. és a Meghallgatunk.online közös erővel gyűjti össze egy felületre a mentális területen segítséget nyújtó szervezeteket és szakembereket, hogy válaszoljanak a háború kapcsán kialakuló lelki problémákra, elakadásokra.

„A HOPEGUIDE a mindennapokban egymástól függetlenül működő szervezetek felajánlásait teszi egy felületre annak érdekében, hogy minél nagyobb pozitív társadalmi hatást érjünk el. Célunk, hogy legyen tiszta, hová lehet ingyenesen fordulni a háborúval kapcsolatos személyes aggodalmakkal és elakadásokkal, ezzel megőrizve a békét." - mondta Istenes Petra, az Énprojekt vezetője.

Közös nevező

A HOPEGUIDE oldalra látogatók első lépésként előzetes igényfelmérésre alapozva magyar nyelvű tájékoztatót kapnak, amely különböző stratégiákat vázolnak az adott mentális krízishelyzet leküzdésére, több segítő szervezettel együttműködve. Ezt követően a felmerülő témákra fókuszálva ingyenes, kiscsoportos, segítő foglalkozásokba kapcsolódhatnak be azok, akik krízishelyzetben vannak.

„Mindenki számára nyitott, politikasemleges szerveződést álmodtunk meg, amelybe szívesen várjuk a hasonló társszervezetek bekapcsolódását, hogy közösen tegyünk a békéért, és az újrakezdésért” – nyilatkozta Gilányi Attila, a Meghallgatunk.online alapítója.

Kétszázötvenen – nem csak magyarul

A HOPEGUIDE weboldalán regisztrált szakértők száma néhány nap alatt már több, mint 250 regisztráltra nőtt, ők azok, akik rendelkezésre állnak igény esetén olyan lakossági megkeresésekre, mint a szorongás, stresszkezelés, trauma- vagy gyászfeldolgozás, interkulturális különbségek megértése.

„Szeretnénk, ha a magyar mellett ukránul is elérhetővé válnának az információk, eseményeink, ezért olyan ukránul vagy oroszul beszélő fordítókat, tolmácsokat, valamint segítő szakembereket is keresünk, akik szívesen csatlakoznának a HOPEGUIDE kezdeményezéshez” – tette hozzá Komócsin Laura MCC, a Business Coach Kft. ügyvezetője.

Csoportban könnyebb

Az oldalra látogatók regisztráció után egy-egy téma köré szerveződő kiscsoportos foglalkozáson (online vagy személyes formában) vehetnek részt. Ennek azért van jelentősége, mert erősíti a közösségtudatot, azt, hogy nincs egyedül a problémával, illetve egymás történeteinek, érzéseinek megosztásából tanulhatnak, fejlődhetnek és könnyebben átléphetnek a krízishelyzet által okozott akadályon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.
2024-04-24 08:15:29
Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.