Budapest több bel- és külvárosi parkolóházában drasztikusan csökkentették a díjakat

2020. 04. 04., 16:00

A fővárosi parkolás a jelenlegi járványügyi helyzetben rengeteg kérdést vet fel. Ingyenessé tétele egyelőre nem opció, ám van olyan kezdeményezés, ami könnyítheti az autósok életét, valamint a kötelező parkoltatást is. A magyar startup cég, a Parkl összegyűjtött húsz bel- és külvárosi parkolóházat, ahol a közterületi tarifák helyett jóval kedvezőbb áron parkolhatunk.

A Parkl felkéréséhez több olyan partner is csatlakozott, akik közel felére csökkentették az óradíjakat a veszélyhelyzet ideje alatt.

Parkolás a veszélyhelyzet idején

A Parkl korábbi adatai alapján biztató számokat kaptunk arról, hogy szigorúan vesszük az otthon maradást és folyamatosan korlátozzuk a kötelezők intézését. Ám a mostani szituáció is felvet kérdéseket a fizetendő parkolási díjjal kapcsolatban. Például, hogy hogyan tudjuk olcsóbban parkoltatni az autónkat, amíg otthonról dolgozunk és nincs ingyenes zóna a közelben? Hol rakjuk le az autót, ha nincs mozgás, de minden közterületi parkoló foglalt? Vagy ha mégis halaszthatatlan dolgunk akad, ezért muszáj autóba ülnünk, de szeretnénk kihasználni a kedvezményesebb opciókat?

Alapvetően tévhit, hogy az utcai parkolás mindig olcsóbb és gyorsabb: sok esetben a zárt téri helyek kedvezőbb árakon mozognak, és több esetben meg is könnyítik a helykeresést. Még most, a krízis idején is.

Összefogás az autósokért

A kialakult helyzetben jelenleg a parkolás kifizetése az egyik legfájóbb kiadás. Ezt minden piaci szereplő tudja, mégis kérdés, hogy hogyan tudnak segíteni ezen a problémán. A Parkl felhívást intézett a zárt téri parkolóházak üzemeltetői és partnereik között, hogy lehetőségeiket mérlegelve olcsóbb szolgáltatást tudjanak közösen nyújtani az autósok számára.

“Természetesen mi is figyeljük a felhasználói igényeket és problémákat, a partnerekkel is azért fogtunk össze, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük az embereket, próbáljuk meg minden téren megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot” – nyilatkozta Somogyi Zsolt.

A kezdeményezés során visszavonásig a jelenlegi és új felhasználók mintegy húsz parkolóházban tudnak kedvezményesen parkolni az applikáció segítségével. Az eddig is jutányos árat kínálók mellett pedig új szereplők is csatlakoztak a Parkl kérésére.

Így majdnem 50 százalékkal csökkentette a díjait például a Vörösmarty Garázs, az Átrium Parkoló, a Forgách utca parkolóudvar, a Reitter Parkoló, és a Vágóhíd utca parkolóudvar. Egynapos zárt téri parkolásunk akár több ezer forinttal is olcsóbb lehet –kényelmi díjjal együtt–, mint korábban, vagy akár a közterületen.

A felelős tájékoztatás és kontaktmentes szolgáltatás jelentősége

A magyar startup ezzel a lépéssel a szektort is ösztönözni kívánja, hiszen ma az összefogás elengedhetetlen. Somogyi Zsolt szerint fontos, hogy mindenki felelősen, hiteles információkkal lássa el az embereket és ahol tud, segítse őket akár a digitális átállásban is.

Összegezve elmondta: “Felelős cégvezetőként azt tartom a legfontosabbnak, hogy naprakész adatokat közöljünk a felhasználóinknak is. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy folyamatosan tájékoztatjuk az embereket a parkolás és az elektromos töltés helyzetének alakulásáról, illetve arról, hogy mik a alternatíváik ebben a pillanatban. Hozzátartozik, hogy indulásunk óta arra törekszünk, hogy kontaktmentes megoldást adjunk a kezükbe, ennek pedig a jövőben biztosan még nagyobb szerepe lesz az életünkben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS