Budapest több bel- és külvárosi parkolóházában drasztikusan csökkentették a díjakat

2020. 04. 04., 16:00

A fővárosi parkolás a jelenlegi járványügyi helyzetben rengeteg kérdést vet fel. Ingyenessé tétele egyelőre nem opció, ám van olyan kezdeményezés, ami könnyítheti az autósok életét, valamint a kötelező parkoltatást is. A magyar startup cég, a Parkl összegyűjtött húsz bel- és külvárosi parkolóházat, ahol a közterületi tarifák helyett jóval kedvezőbb áron parkolhatunk.

A Parkl felkéréséhez több olyan partner is csatlakozott, akik közel felére csökkentették az óradíjakat a veszélyhelyzet ideje alatt.

Parkolás a veszélyhelyzet idején

A Parkl korábbi adatai alapján biztató számokat kaptunk arról, hogy szigorúan vesszük az otthon maradást és folyamatosan korlátozzuk a kötelezők intézését. Ám a mostani szituáció is felvet kérdéseket a fizetendő parkolási díjjal kapcsolatban. Például, hogy hogyan tudjuk olcsóbban parkoltatni az autónkat, amíg otthonról dolgozunk és nincs ingyenes zóna a közelben? Hol rakjuk le az autót, ha nincs mozgás, de minden közterületi parkoló foglalt? Vagy ha mégis halaszthatatlan dolgunk akad, ezért muszáj autóba ülnünk, de szeretnénk kihasználni a kedvezményesebb opciókat?

Alapvetően tévhit, hogy az utcai parkolás mindig olcsóbb és gyorsabb: sok esetben a zárt téri helyek kedvezőbb árakon mozognak, és több esetben meg is könnyítik a helykeresést. Még most, a krízis idején is.

Összefogás az autósokért

A kialakult helyzetben jelenleg a parkolás kifizetése az egyik legfájóbb kiadás. Ezt minden piaci szereplő tudja, mégis kérdés, hogy hogyan tudnak segíteni ezen a problémán. A Parkl felhívást intézett a zárt téri parkolóházak üzemeltetői és partnereik között, hogy lehetőségeiket mérlegelve olcsóbb szolgáltatást tudjanak közösen nyújtani az autósok számára.

“Természetesen mi is figyeljük a felhasználói igényeket és problémákat, a partnerekkel is azért fogtunk össze, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük az embereket, próbáljuk meg minden téren megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot” – nyilatkozta Somogyi Zsolt.

A kezdeményezés során visszavonásig a jelenlegi és új felhasználók mintegy húsz parkolóházban tudnak kedvezményesen parkolni az applikáció segítségével. Az eddig is jutányos árat kínálók mellett pedig új szereplők is csatlakoztak a Parkl kérésére.

Így majdnem 50 százalékkal csökkentette a díjait például a Vörösmarty Garázs, az Átrium Parkoló, a Forgách utca parkolóudvar, a Reitter Parkoló, és a Vágóhíd utca parkolóudvar. Egynapos zárt téri parkolásunk akár több ezer forinttal is olcsóbb lehet –kényelmi díjjal együtt–, mint korábban, vagy akár a közterületen.

A felelős tájékoztatás és kontaktmentes szolgáltatás jelentősége

A magyar startup ezzel a lépéssel a szektort is ösztönözni kívánja, hiszen ma az összefogás elengedhetetlen. Somogyi Zsolt szerint fontos, hogy mindenki felelősen, hiteles információkkal lássa el az embereket és ahol tud, segítse őket akár a digitális átállásban is.

Összegezve elmondta: “Felelős cégvezetőként azt tartom a legfontosabbnak, hogy naprakész adatokat közöljünk a felhasználóinknak is. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy folyamatosan tájékoztatjuk az embereket a parkolás és az elektromos töltés helyzetének alakulásáról, illetve arról, hogy mik a alternatíváik ebben a pillanatban. Hozzátartozik, hogy indulásunk óta arra törekszünk, hogy kontaktmentes megoldást adjunk a kezükbe, ennek pedig a jövőben biztosan még nagyobb szerepe lesz az életünkben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.