BOLDI: Felfelé törve kell célokat kitűzni

2023. 10. 11., 20:38

A Prima Primissima Alapítvány 2013-tól a kezdeményezés céljait hűen tükröző kisplasztikával, BOLDI alkotásával is elismeri a legjobbakat, amelynek változatát a VOSZ vármegyei Prima díjasai szintén megkapnak.

Az álló íjász egyik korábbi alkotásomnak az átfogalmazása, amely számomra elsősorban azt jelképezi, hogy kimagasló kulturális, zenei, sport vagy művészeti teljesítménnyel ki lehet törni a világból, felfelé lehet és kell is célokat kitűzni” – mondja a szobor alkotója, Szmrecsányi Boldizsár, azaz BOLDI.

A Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész szerint a szobor égbe törő mozdulata ráadásul olyan ősmagyar szimbólumot idéz, amely utal őseink páratlan és emblematikus bánásmódjára az íjjal.

A Prima Primissima Alapítvány döntése értelmében az íjász szobrát a primissimák, a primák, valamint a vármegyei területi primák kapják arany, ezüst és bronz formában.

„A 2000-es évek elején sokat jártam Franciaországban, ahol a különböző versenyeken francia zsüritagok jelezték, hogy érdemes lenne a szobraimat saját patinával elkészíteni” – emlékszik vissza a kezdetekre BOLDI. „Bele is álltam a jó 15 éven át tartó fejlesztésbe, amelybe sokszor vegyészeket is bevontam. Ennek eredményeként született meg a mai saját, egyedi patinám, amely a Prima Primissima díjak darabjainak a színek és fények páratlan játékát kölcsönzi”.

Átfogó kiállításon láthatók a BOLDI-alkotások

November végéig még látható a „TEST-KÉPEK” című kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban, amelyen BOLDI 18 szobra mellett Csernus Tibor 40 festményét is megtekinthetik az érdeklődők a KOGART (Kovács Gábor Művészeti Alapítvány) szervezésében.

(A fotón a Komárom-Esztergom vármegyei Prima-díjasok BOLDI szobrával.)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS