Az új Duna-híd a volt szovjet reptérre is vevőt hozhat

2019. 01. 26., 14:00

A Paks II beruházás és a tervezett új Duna-híd is vevőt vonzhat a Foktő-Uszód-Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtérre. A terület akár 15 milliárd forintot is érhet.

Páratlan adottságokkal rendelkezik a Foktő, Uszód és legfeljebb 5 százalékban Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtér – írja a KALOhírek.

A kalocsai hírportál szerint a Paks II beruházás és a hozzá kötődő Duna-híd építése kapcsán megnőhet az érdeklődés a repülőtér 250 hektárnyi területe és a 3,2 kilométer hosszú felszállópálya iránt.

Az utóbbi években érdeklődő török, amerikai és magyar befektető csoportok, befektetők eddig meg is maradtak az érdeklődés szintjén. A területért hektáronként 6 millió, összesen 15 milliárd forintot kértek (volna).

Bakai Károly foktői polgármester szerint egyelőre nincs más tennivaló, mint türelmesen várni.

Bedi Gyula uszódi polgármester a lapnak azt mondta, hogy „jobban bízik a Duna-híd, mint a Paks II beruházás árfelhajtó, érdeklődéspezsdítő hatásában.”

A híd megépülése után ugyanis, Paks II-től néhány kilométerre páratlan méretű, ipari és raktározási célokra egyaránt használható terület vár majd bérlőre vagy tulajdonosra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS