Az új Duna-híd a volt szovjet reptérre is vevőt hozhat

2019. 01. 26., 14:00

A Paks II beruházás és a tervezett új Duna-híd is vevőt vonzhat a Foktő-Uszód-Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtérre. A terület akár 15 milliárd forintot is érhet.

Páratlan adottságokkal rendelkezik a Foktő, Uszód és legfeljebb 5 százalékban Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtér – írja a KALOhírek.

A kalocsai hírportál szerint a Paks II beruházás és a hozzá kötődő Duna-híd építése kapcsán megnőhet az érdeklődés a repülőtér 250 hektárnyi területe és a 3,2 kilométer hosszú felszállópálya iránt.

Az utóbbi években érdeklődő török, amerikai és magyar befektető csoportok, befektetők eddig meg is maradtak az érdeklődés szintjén. A területért hektáronként 6 millió, összesen 15 milliárd forintot kértek (volna).

Bakai Károly foktői polgármester szerint egyelőre nincs más tennivaló, mint türelmesen várni.

Bedi Gyula uszódi polgármester a lapnak azt mondta, hogy „jobban bízik a Duna-híd, mint a Paks II beruházás árfelhajtó, érdeklődéspezsdítő hatásában.”

A híd megépülése után ugyanis, Paks II-től néhány kilométerre páratlan méretű, ipari és raktározási célokra egyaránt használható terület vár majd bérlőre vagy tulajdonosra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.
2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS