Az új Duna-híd a volt szovjet reptérre is vevőt hozhat

2019. 01. 26., 14:00

A Paks II beruházás és a tervezett új Duna-híd is vevőt vonzhat a Foktő-Uszód-Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtérre. A terület akár 15 milliárd forintot is érhet.

Páratlan adottságokkal rendelkezik a Foktő, Uszód és legfeljebb 5 százalékban Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtér – írja a KALOhírek.

A kalocsai hírportál szerint a Paks II beruházás és a hozzá kötődő Duna-híd építése kapcsán megnőhet az érdeklődés a repülőtér 250 hektárnyi területe és a 3,2 kilométer hosszú felszállópálya iránt.

Az utóbbi években érdeklődő török, amerikai és magyar befektető csoportok, befektetők eddig meg is maradtak az érdeklődés szintjén. A területért hektáronként 6 millió, összesen 15 milliárd forintot kértek (volna).

Bakai Károly foktői polgármester szerint egyelőre nincs más tennivaló, mint türelmesen várni.

Bedi Gyula uszódi polgármester a lapnak azt mondta, hogy „jobban bízik a Duna-híd, mint a Paks II beruházás árfelhajtó, érdeklődéspezsdítő hatásában.”

A híd megépülése után ugyanis, Paks II-től néhány kilométerre páratlan méretű, ipari és raktározási célokra egyaránt használható terület vár majd bérlőre vagy tulajdonosra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS