Automata-üzemeltetők, figyelem! – Július 1-jén jön az új százforintos érme

2020. 05. 21., 10:15

A MNB Készpénzlogisztikai Igazgatósága tájékoztatta a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) elnökségét az új 100 forintos érme bevezetésének új határidejéről, ami 2020. július 1.

  • A MNB Készpénzlogisztikai Igazgatósága tájékoztatta a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) elnökségét az új 100 forintos érme bevezetésének új határidejéről, ami 2020. július 1.

A Magyar Nemzeti Bank 2020. október 1-én új alapanyagú 100 forintos érméket bocsátott ki. Az új érmék tényleges forgalomba helyezését az MNB 2020. május 1-től tervezte, annak érdekében, hogy a kibocsátás és a forgalomba helyezés közötti 7 hónapos időszakban az automaták üzemeltetői el tudják végezni az új érmék elfogadásához szükséges beállításokat. A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel azonban az MNB – a Nemzeti Automata Szövetség kérésének eleget téve – döntött arról, hogy az új alapanyagú 100 forintosoknak a készpénzforgalomba történő, 2020. májusra tervezett bevezetését elhalasztja, így további időt biztosítva a szükséges beállítások elvégzésére – olvasható az igazgatóság levelében.

Tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet elrendelése óta eltelt időszakban a készpénzforgalomban jelentősen megnőtt a nagycímletű érmék iránti igény – ami várhatóan tovább fog fokozódni az elkövetkező hónapokban – ezért az MNB 2020. július 1-től szükségesnek látja az új alapanyagú 100 forintos érmék forgalomba helyezését. Az új alapanyagú érmék a készpénzforgalmi igényekhez igazodva, fokozatosan kerülnek forgalomba.

„Kérjük Önöket, hogy – amennyiben azt még nem tették meg – 2020. július 1-ig szíveskedjenek az üzemeltetésükben lévő automatáknak az új 100 forintos érmék elfogadására történő felkészítését elvégezni” – hívják fel az automaták üzemeltetőit.

A beállításhoz szükséges új alapanyagú 100 forintos érmék igénylését a Magyar Nemzeti Bank pénztárának küldött elektronikus levélben tudják kezdeményezni, majd előzetes egyeztetést követően az igényelt érméket a Magyar Nemzeti Bank pénztárában lehet átvenni a névérték egyidejű megfizetésével, váltás útján.

A Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztárának elérhetősége és nyitva tartása:

  • cím: Budapest, V. ker. Kiss Ernő u. 1.
  • e-mail: penztar@mnb.hu
  • telefon: +36 1 428-2650
  • hétfő: 10:00 órától 18:00 óráig
  • kedd: 8:00 órától 15:00 óráig
  • szerda: 8:00 órától 15:00 óráig
  • csütörtök: 8:00 órától 15:00 óráig
  • péntek: 7:00 órától 12:00 óráig
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS