Automata-üzemeltetők, figyelem! – Július 1-jén jön az új százforintos érme

2020. 05. 21., 10:15

A MNB Készpénzlogisztikai Igazgatósága tájékoztatta a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) elnökségét az új 100 forintos érme bevezetésének új határidejéről, ami 2020. július 1.

  • A MNB Készpénzlogisztikai Igazgatósága tájékoztatta a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) elnökségét az új 100 forintos érme bevezetésének új határidejéről, ami 2020. július 1.

A Magyar Nemzeti Bank 2020. október 1-én új alapanyagú 100 forintos érméket bocsátott ki. Az új érmék tényleges forgalomba helyezését az MNB 2020. május 1-től tervezte, annak érdekében, hogy a kibocsátás és a forgalomba helyezés közötti 7 hónapos időszakban az automaták üzemeltetői el tudják végezni az új érmék elfogadásához szükséges beállításokat. A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel azonban az MNB – a Nemzeti Automata Szövetség kérésének eleget téve – döntött arról, hogy az új alapanyagú 100 forintosoknak a készpénzforgalomba történő, 2020. májusra tervezett bevezetését elhalasztja, így további időt biztosítva a szükséges beállítások elvégzésére – olvasható az igazgatóság levelében.

Tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet elrendelése óta eltelt időszakban a készpénzforgalomban jelentősen megnőtt a nagycímletű érmék iránti igény – ami várhatóan tovább fog fokozódni az elkövetkező hónapokban – ezért az MNB 2020. július 1-től szükségesnek látja az új alapanyagú 100 forintos érmék forgalomba helyezését. Az új alapanyagú érmék a készpénzforgalmi igényekhez igazodva, fokozatosan kerülnek forgalomba.

„Kérjük Önöket, hogy – amennyiben azt még nem tették meg – 2020. július 1-ig szíveskedjenek az üzemeltetésükben lévő automatáknak az új 100 forintos érmék elfogadására történő felkészítését elvégezni” – hívják fel az automaták üzemeltetőit.

A beállításhoz szükséges új alapanyagú 100 forintos érmék igénylését a Magyar Nemzeti Bank pénztárának küldött elektronikus levélben tudják kezdeményezni, majd előzetes egyeztetést követően az igényelt érméket a Magyar Nemzeti Bank pénztárában lehet átvenni a névérték egyidejű megfizetésével, váltás útján.

A Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztárának elérhetősége és nyitva tartása:

  • cím: Budapest, V. ker. Kiss Ernő u. 1.
  • e-mail: penztar@mnb.hu
  • telefon: +36 1 428-2650
  • hétfő: 10:00 órától 18:00 óráig
  • kedd: 8:00 órától 15:00 óráig
  • szerda: 8:00 órától 15:00 óráig
  • csütörtök: 8:00 órától 15:00 óráig
  • péntek: 7:00 órától 12:00 óráig
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS