A városi autómegosztás a 25-34 évesek között a legnépszerűbb

2023. 05. 02., 12:39

A felhasználók az elmúlt egy évben négyszer annyit használták az SHARE NOW autóit, mint az indulás első tizenkét hónapjában. Négy év során 16 millió megtett kilométerből 8 millió 2022-re jutott.

A tavaly 80 ezer felhasználói határt átlépő SHARE NOW mostanra közel 90 ezres táborral büszkélkedhet, ennek harmada az elmúlt egy évben kezdte használni a szolgáltatást. A növekedés egyfelől a könnyen használható mobilalkalmazás és a gyors, minőségi szolgáltatás számlájára írható. Ugyanakkor legalább ennyire lényeges szempont a gondosan karbantartott autók folyamatosan megújuló és bővülő kínálata.

„Ügyfeleink többsége a sajátjaként vezeti az autókat, miközben mi is mindent megteszünk a nem rendeltetésszerű használat kiszűrése érdekében” – szögezi le Koralewsky Márk, a SHARE NOW vezérigazgatója, hozzátéve: a tudatosságnak és a szisztematikus állapotmegőrzésnek köszönhetően a legtöbb autó amortizációja nem, vagy legfeljebb kismértékben tér el a magántulajdonú társakéitól.

„Már felmérések is azt támasztják alá, hogy a carsharing a városi mobilitás vérkeringésének egyik legfontosabb, legmegbízhatóbb tényezőjévé kezd válni” – mondja a vezérigazgató, aki szerint ebben jelentős szerepe van cégük szerepvállalásának és progresszivitásának. A vállalkozás által nemrégiben kezdeményezett kutatásból például az derült ki, hogy 2022-ben az előző évhez viszonyítva jelentősen nőtt azok száma, akik a szolgáltatás összes költségcsökkentő hatásával tisztában vannak.

Azzal például, hogy a benzin árán és a budapesti parkolási költségeken felül megspórolható a téli-nyári gumicsere, a biztosítás, a szerviz és az autópálya matrica is, ugyanis ezeket a tarifákat egytől egyig tartalmazzák.

Ez a felmérés arra is rávilágított, hogy a felhasználók a szolgáltatás átlátható árazását és az applikáció könnyen kezelhetőségét kedvelik a leginkább, de kiemelten fontos számukra az autók minősége, állapota és tisztasága is. Szintén lényeges szempont még az elérhető szolgáltatási terület, amely az elmúlt egy évben is folyamatosan bővült, az ingázó felhasználók mindennapjait is megkönnyítve.

A 100 km2-t is meghaladó területhez Budakalászon, Budaörsön, Dunakeszin, majd pedig Érden is létrejöttek külső zónák, amelyek az agglomerációs közlekedést teszik kényelmesebbé és hatékonyabbá. Ennek térnyerése a menetidő bővülésében is megmutatkozik: a felhasználók mostanra átlagosan 95 percet töltenek el a járművekben, amelyek között benzines és elektromos modellek is akadnak.

A szolgáltatást főként esti szabadidős programokhoz, személyes ügyintézéshez, bevásárláshoz vagy más közlekedési eszközökhöz (pl. reptérre, vasútállomásra, közösségi közlekedési csomópontokhoz) való eljutás céljából veszik igénybe a legtöbben. A felmérés alapján az autómegosztás továbbra is a 25-34 éves korcsoport körében a legnépszerűbb. Azonban a SHARE NOW szolgáltatása a 35-49 éves korosztály körében is egyre gyakrabban merül fel városi mobilitási opcióként, a legidősebb budapesti felhasználó pedig már 80 éves is elmúlt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS