A vagyon sorsa a tét

2020. 11. 12., 10:00

Hamarosan megjelenik Molnár Szabolcs, Pálos Ildikó és dr. Titkos Csaba „Generációváltás a családi vállalkozásokban – A vagyon sorsa a tét” című könyve.

„Az elmúlt években számtalan ügyfelünk jelezte, hogy hasznos lenne számukra, egy gyakorlatias, hazai példákkal illusztrált összefoglaló generációváltás témában” – írják a szerzők a Generációk partnere oldalán. „Hamarosan megjelenő könyvünkben ezért összefoglaljuk a generációváltással kapcsolatban felhalmozott tudásunkat, tapasztalatainkat. Hazai eseteket, a sikeres generációváltáshoz szükséges szervezetfejlesztési lépéseket, illetve az utódlási folyamat szereplőinek jellemző érzelmi elakadásait dolgozzuk fel.”

Országos kutatás a generációváltás témájában

A rendszerváltást követő „vállalkozói boom” cégei ezekben az években érkeznek tömegesen a generációváltás kapujába. Nemzetközi statisztikák alapján a cégek 80 százaléka nem jut át élve ezen a kapun. Hazánk komoly gazdasági kockázat előtt áll, mivel a kkv-szektor biztosítja a GDP több mint 50 százalékát, valamint foglalkoztatja a munkavállalók közel kétharmadát.

A szerzők ezért országos kutatást indítottak, hogy kontextusba helyezzék a könyvükben feldolgozott témát és minél átfogóbb képet rajzoljanak a hazai családi vállalkozások generációváltással kapcsolatos kihívásairól.

A kérdőív összeállításában, kiküldésében, a beérkezett válaszok összesítésében és azok feldolgozásában stratégiai partner a Pannon Egyetem. Az eredményeket az egyetem szakértő munkatársai a könyv bevezető fejezetében összesítik, később különböző szempontok szerint tovább elemzik, publikálják.

A kérdőív itt érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS