A sikerszámok mögött kiegyensúlyozott hétköznapokra vágyunk

2020. 03. 09., 17:30

Hogyan tanulhatunk egymás sikereiből? Vannak-e a sikernek biztos összetevői és hol a helye a kudarcnak? Univerzális receptre talán nincsen szükség, elég, ha saját magunk számára találjuk meg a fontos sikereket, és tanuljuk meg megélni az ezekből fakadó eredményeket. A siker sokszínűségét kutatta Péterfi Judit meghívott vendégeivel a Telenor nőnapi kerekasztal-beszélgetésén.

Közel 25 ezer megmozgatott anya, több mint 20 színházi díj, 1 millió 800 ezer néző a YouTube-on, 16 ezer megtöltött táska, több mint 1000 dolgozó motiválása nap mint nap. A siker könnyedén mérhető számokban, de a számok mögött ott rejlik az akarat, hogy minden nap a legjobb önmagunk lehessünk.

Első lépés: nyitottság

„Legyünk kíváncsiak és nyissunk mások ötletei felé!” – vallja Kováts Adél, színművésznő, a Radnóti Színház igazgatója, akit minden fontos lépésénél ez a felfogás visz előrébb. „Az önképzés, a nyitottság és a befektetett munka mindig meghozza gyümölcsét, de azt soha nem lehet tudni, hogy a tehetség mikor robban.” A színművésznő úgy gondolja, hogy a felfedezés vágya mellett a siker fontos kelléke, hogy motiváltak tudjunk maradni a zajos mindennapokban is.

Ezt ugyan sokszor nem könnyű fenntartani, de Kádár-Papp Nórát, a kisgyerekes anyukákat megmozgató, online edzőterem, a Gyerünk, anyukám! mozgalom megálmodóját is ez indította el az újrakezdésben. Nóra, aki egy magánéleti mélypontnak köszönheti vállalkozását, a gyermekei születése után érkezett választáshoz, amikor az élete több területén is elégedetlenséget érzett. Az indulás nem volt könnyű és akkor még nem sejtette, hogy bátorságával másokat is motiválni tud majd. „Az akkori önmagamhoz képest ez a program nem csak stabil pontot jelent az életemben, de jó érzés, hogy eszközt adhatok másoknak ahhoz, hogy elégedettebbek legyenek. Időközben azt is megtanultam, hogy ne mérjem magam másokhoz; nekem ez jelenti a sikert.”

Váltás vagy másként folytatás

Péterfi Judit Sikerszféra című műsorában az utóbbi időben szenvedélyesen kutatja a siker témáját. Tapasztalatai alapján a váltás kétellyel és félelemmel jár, és az emberek gyakran tartanak az ismeretlentől. „Az interjúalanyaim történetein keresztül bepillantok abba, hogy ha nem kevés munkával és türelemmel képesek vagyunk leküzdeni a félelmeket, akkor a kétely is elillan és felszabadultan szárnyalhatunk tovább!” – vélekedik Judit.

Cserta Alexandra társadalmi érzékenységének köszönhetően indított el mozgalmat szervezőtársaival a #nemluxustaska kampánnyal, amellyel a női szegénység témájára szeretnék felhívni a figyelmet, vagyis arra, hogy sok nőnek nincs lehetősége az alapvető higiéniás termékek megvásárlására sem.

„Számomra a sikernek sok rétege lehet: ilyen, amikor kamaszlányok iskolaidő után rohannak hozzánk segíteni táskákat pakolni, vagy amikor a férjemmel a legzsúfoltabb időszakban is számíthatunk egymásra. Emellett fontos, hogy ezeket a pillanatokat értékelni is tudjam, megéljem a ’most jó’ örömét és ne rögtön a következő célkitűzésen törjem a fejem” – mondta Szandra a #nemluxustaska jótékonysági kampányról.

Legyél a legigazabb önmagad!

A kiteljesedés egy nagyvállalati pozíciót betöltve sem lehetetlen, sőt, a jövő munkahelyén már természetes, hogy a munkavállalók megmutatják a bennük rejlő potenciált, bátran megosztják ötleteiket vagy akár a szabadidős tevékenységüket egymással.

„Arra bíztatjuk a kollégáinkat, hogy vegyék észre a lehetőségeket, legyenek bátrak és a legigazabb önmaguk. Ezért vagyunk családbarát munkahely, ezért tartunk a kollégák tudásmegosztásán alapuló, a fejlődésre szánt munkanapokat, és emiatt hoztuk létre a Szent Őrületek programot is, amelynek keretén belül kollégáink megmutathatják azt a tevékenységet, amivel idejüket töltik a munkán kívül és ami inspirálja őket” – foglalta össze a Telenor Magyarország szervezetfejlesztési vezetője törekvéseik esszenciáját. Müller Diána személyes célja, hogy a vállalatban ne csak felépítsék, hanem meg is tartsák a generációs sokszínűséget, a férfi-női egyensúlyt és a nemek közti esélyegyenlőséget.

A beszélgetés megtekinthető a Telenor Facebook oldalán.

A Telenor fotóján: Cserta Alexandra, Kováts Adél, Péterfi Judit, Kádár-Papp Nóra, Müller Diána

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS