A Losonczi Innovation a pandémia ellenére megtartotta minden munkatársát

A Losonczi Innovation a pandémia ellenére megtartotta minden munkatársát
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 14., 09:14

Idén a cég 27 éves fennállásának legerősebb árbevételét szeretnénk produkálni, amire az eddigi teljesítmény és megrendelésállomány alapján minden esélyünk megvan – mondta az Üzletemnek Ifj. Losonczi István, a Losonczi Innovation Kft. cégvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 24. cikkében a békéscsabai Losonczi Innovation Kft. legjeit Ifj. Losonczi István cégvezető osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Mindent túl lehet élni, de csak akkor, ha egy cég tudatosan készül a nehezebb ciklusokra még a bőség és növekedés időszakában, valamint, ha képes áldozatokat hozni a munkatársaiért. A pandémia okozta recesszió a járműiparba is begyűrűzött és komoly visszaesések jelentkeztek a vevőink termelésében, ami így nálunk is számottevő bevételkiesést eredményezett. A gazdasági nehézségek ellenére egyetlen kollégánkat sem kellett elküldenünk, sem bércsökkentést alkalmaznunk, amire különösen büszkék vagyunk.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése: Az elmúlt években több nagy kutatás-fejlesztési projektbe invesztáltunk, aminek gyümölcsei most érnek be igazán. Az idei év legfontosabb célkitűzése, hogy a cég 27 éves fennállásának legerősebb árbevételét produkáljuk, amire az eddigi teljesítmény és megrendelésállomány mellett minden esélyünk megvan.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása: Az elmúlt két évben sok pályázaton elindultunk, és eddig mindig sikerült díjra is váltanunk a jelentkezéseket. Cégünk zászlóshajója az AXIS Pro mérőkészülék 2020-ban a Magyar Formatervezési Díjon elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját, 2021-ben Magyar Ipari Célgép Nagydíjon kiérdemelte az Év Ipari Célgépe címet a mérőkészülék kategóriában, 2022-ben pedig a Magyar Innovációs Nagydíjon kapott kiemelt elismerést. Idén még a Mach-Tech Ipar Napjai szakmai kiállításon is pályáztunk a Nagydíjra, és reméljük, a zsűri ezúttal is érdemesnek találja majd a mérőgépünket a kitűntetésre. A szakmai díjak mellett nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 2020-ban cégünk megnyerte az OFA Év felelős foglalkoztatója I. helyezett díját kisvállalkozói kategóriában, valamint 2021-ben a K&H családi vállalatok kiválósági díját ítélték nekünk a Sikeres generációváltás és családi értékek kategóriában. Ezen elismerések megerősítenek minket abban, hogy jó irányban haladunk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben: A globális pandémia és az általa generált gazdasági visszaesés minden korábbi szabályt felrúgott, és olyan vészforgatókönyveket kellett készítenünk, ami alaposan felülírta a precízen felépített fejlesztési terveinket. A bizonytalansággal meg kellett tanulnunk együtt élni, és adaptív stratégiák mentén alakítani az üzleti terveinket.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás: Ahogy a legtöbb rendszerváltás után alapított cég esetében, nálunk isaktuális a generációváltás kérdése, ami mindig sorsdöntő pillanat egy vállalkozás életében. Szerencsére a mi esetünkben ez hosszú és jól átgondolt folyamat eredménye, amire a családi vállalkozást alapító szülők és a második generáció is tudatosan felkészült.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok: A generációváltással egyidőben egy nagyobb szervezeti átstrukturálás is zajlik a cégünknél, aminek részeként teljesen új pozíciókat is nyitottunk. Korábban például nem volt szükség külön összeszerelő munkatársra, de az egyre növekvő megrendeléseink teljesítéséhez fel kellett vennünk egy erre dedikált kollégát.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk: 2014-ben a Losonczi Innovation saját tulajdonú telephelyre költözött, ahol felépítettünk egy olyan modern gyártóbázist, ami tökéletesen kiszolgálja minden jelenlegi jövőbeni igényünket és optimális munkakörülményeket nyújt munkatársaink. Mindmáig ez az üzemcsarnok a cég legdrágább beruházása.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni: Cégünk legnagyobb értéke a kollégáinkban rejlik, ezért az emberi erőforrások fejlesztésére és megtartására szeretnénk a legtöbbet a fordítani a jövőben is. Hisszük, hogy az árbevételek stabil növekedését a bérköltségek növekedésének is követnie kell.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni: A legnagyobb versenyelőnyt a folyamatos innovációval tudjuk elérni. Proaktívan keresnünk kell azokat a valós piaci igényeket és problémákat, amire új, innovatív megoldásokat fejleszthetünk. Ezen felül pedig a kiváló minőség és a megfelelő árazás a kulcsa annak, hogy a vevőink ragaszkodjanak a Losonczi Innovation termékeihez és szolgáltatásaihoz.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben: Az elmúlt években sok olyan globális tényező alakította a gazdasági és ipari környezetet, amit senki sem tudott előre megjósolni. Az ilyen bizonytalan és gyorsan változó piacon rendkívül nehéz megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy a kellően magas árbevételt stabilan fedezze az egyre növekvő költségeket, viszont ne legyenek túlárazva sem a termékeink.

(Fotók: Losonczi Innovation)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS