5700 diák kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen

2020. 07. 24., 16:00

A Budapesti Gazdasági Egyetem továbbra is az üzleti fókuszú képzések iránt érdeklődők első számú választása. Magyarország meghatározó alkalmazott tudományok egyetemén idén szeptemberben közel 5 700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatásba jelentkezők számának idei nagymértékű visszaesése ellenére a BGE képzései iránt alig csökkent az érdeklődés és a szeptembertől három budapesti karral működő egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény.

A BGE elismertségét gyakorlatorientált, piaci igényekhez illesztett képzési struktúrájának köszönheti. A hazai felsőoktatás meghatározó üzleti egyeteme hagyományosan erős nyelvi képzései mellett itthon is meg­teremti hallgatói számára a nemzetközi környezetet.

A BGE a jelenlegi gazdasági helyzetben a nehézségek ellenére többféle módon – köztük az előző félévben újonnan bevezetett, önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal – segíti hallgatóit.  

A BGE töretlen népszerűségét igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2020/2021-es tanévben 5 667 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A jelentkezők többsége a gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokra tette le a voksát.

Hagyományos oktatásra készülünk ősztől

A BGE hagyományos, tantermi oktatásra készül ősztől, de az adott helyzetnek megfelelően azonnal, teljes körűen tudja biztosani a távolléti, digitális oktatást is. Az egyetem a közelmúltban részletes felmérést készített arról, hogyan élték meg hallgatói az előző, részben távoktatásos félévet, melynek alapján elmondható, hogy a digitális oktatás jól működött, a visszajelzések szerint nem volt rosszabb a hatékonysága, mint a hagyományos, tantermi oktatásnak és még jobban összekovácsolta a BGE közösségét is.

A felmérés eredményeit, a visszajelzéseket és az oktatói tapasztalatokat az egyetem átvizsgálta és az elmúlt félév innovatív megoldásait, legjobb gyakorlatait is hasznosítja a képzések fejlesztése terén.

Várják a gólyákat, a következő félévet!

A BGE minden felvett hallgatót arra buzdít, hogy iratkozzon be, kezdje meg a tanulmányait, tegye meg az első lépést a sikeres jövője felé. Bárhogyan is alakul a következő időszak, az egyetem felkészült rá.

„A jelenlegi helyzetben a tanulás a biztos befektetés a jövőbe. Fejlesztéseink arra irányulnak, hogy minden egyetemi polgárunk hatékonyan vehessen részt a tudásátadás és a tudáselsajátítás folyamatában. Az elmúlt, rendhagyó időszakot lehetőségként éltük meg, sokat fejlődtünk, tanultunk belőle. Már nagyon várjuk a következő félévet és a bátor elsőéves hallgatókat, akik nem félnek belevetni magukat a kihívásokba”hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS