5700 diák kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen

2020. 07. 24., 16:00

A Budapesti Gazdasági Egyetem továbbra is az üzleti fókuszú képzések iránt érdeklődők első számú választása. Magyarország meghatározó alkalmazott tudományok egyetemén idén szeptemberben közel 5 700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatásba jelentkezők számának idei nagymértékű visszaesése ellenére a BGE képzései iránt alig csökkent az érdeklődés és a szeptembertől három budapesti karral működő egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény.

A BGE elismertségét gyakorlatorientált, piaci igényekhez illesztett képzési struktúrájának köszönheti. A hazai felsőoktatás meghatározó üzleti egyeteme hagyományosan erős nyelvi képzései mellett itthon is meg­teremti hallgatói számára a nemzetközi környezetet.

A BGE a jelenlegi gazdasági helyzetben a nehézségek ellenére többféle módon – köztük az előző félévben újonnan bevezetett, önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal – segíti hallgatóit.  

A BGE töretlen népszerűségét igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2020/2021-es tanévben 5 667 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A jelentkezők többsége a gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokra tette le a voksát.

Hagyományos oktatásra készülünk ősztől

A BGE hagyományos, tantermi oktatásra készül ősztől, de az adott helyzetnek megfelelően azonnal, teljes körűen tudja biztosani a távolléti, digitális oktatást is. Az egyetem a közelmúltban részletes felmérést készített arról, hogyan élték meg hallgatói az előző, részben távoktatásos félévet, melynek alapján elmondható, hogy a digitális oktatás jól működött, a visszajelzések szerint nem volt rosszabb a hatékonysága, mint a hagyományos, tantermi oktatásnak és még jobban összekovácsolta a BGE közösségét is.

A felmérés eredményeit, a visszajelzéseket és az oktatói tapasztalatokat az egyetem átvizsgálta és az elmúlt félév innovatív megoldásait, legjobb gyakorlatait is hasznosítja a képzések fejlesztése terén.

Várják a gólyákat, a következő félévet!

A BGE minden felvett hallgatót arra buzdít, hogy iratkozzon be, kezdje meg a tanulmányait, tegye meg az első lépést a sikeres jövője felé. Bárhogyan is alakul a következő időszak, az egyetem felkészült rá.

„A jelenlegi helyzetben a tanulás a biztos befektetés a jövőbe. Fejlesztéseink arra irányulnak, hogy minden egyetemi polgárunk hatékonyan vehessen részt a tudásátadás és a tudáselsajátítás folyamatában. Az elmúlt, rendhagyó időszakot lehetőségként éltük meg, sokat fejlődtünk, tanultunk belőle. Már nagyon várjuk a következő félévet és a bátor elsőéves hallgatókat, akik nem félnek belevetni magukat a kihívásokba”hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-01 15:10:00
2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS