5700 diák kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen

2020. 07. 24., 16:00

A Budapesti Gazdasági Egyetem továbbra is az üzleti fókuszú képzések iránt érdeklődők első számú választása. Magyarország meghatározó alkalmazott tudományok egyetemén idén szeptemberben közel 5 700 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatásba jelentkezők számának idei nagymértékű visszaesése ellenére a BGE képzései iránt alig csökkent az érdeklődés és a szeptembertől három budapesti karral működő egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény.

A BGE elismertségét gyakorlatorientált, piaci igényekhez illesztett képzési struktúrájának köszönheti. A hazai felsőoktatás meghatározó üzleti egyeteme hagyományosan erős nyelvi képzései mellett itthon is meg­teremti hallgatói számára a nemzetközi környezetet.

A BGE a jelenlegi gazdasági helyzetben a nehézségek ellenére többféle módon – köztük az előző félévben újonnan bevezetett, önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal – segíti hallgatóit.  

A BGE töretlen népszerűségét igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2020/2021-es tanévben 5 667 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A jelentkezők többsége a gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokra tette le a voksát.

Hagyományos oktatásra készülünk ősztől

A BGE hagyományos, tantermi oktatásra készül ősztől, de az adott helyzetnek megfelelően azonnal, teljes körűen tudja biztosani a távolléti, digitális oktatást is. Az egyetem a közelmúltban részletes felmérést készített arról, hogyan élték meg hallgatói az előző, részben távoktatásos félévet, melynek alapján elmondható, hogy a digitális oktatás jól működött, a visszajelzések szerint nem volt rosszabb a hatékonysága, mint a hagyományos, tantermi oktatásnak és még jobban összekovácsolta a BGE közösségét is.

A felmérés eredményeit, a visszajelzéseket és az oktatói tapasztalatokat az egyetem átvizsgálta és az elmúlt félév innovatív megoldásait, legjobb gyakorlatait is hasznosítja a képzések fejlesztése terén.

Várják a gólyákat, a következő félévet!

A BGE minden felvett hallgatót arra buzdít, hogy iratkozzon be, kezdje meg a tanulmányait, tegye meg az első lépést a sikeres jövője felé. Bárhogyan is alakul a következő időszak, az egyetem felkészült rá.

„A jelenlegi helyzetben a tanulás a biztos befektetés a jövőbe. Fejlesztéseink arra irányulnak, hogy minden egyetemi polgárunk hatékonyan vehessen részt a tudásátadás és a tudáselsajátítás folyamatában. Az elmúlt, rendhagyó időszakot lehetőségként éltük meg, sokat fejlődtünk, tanultunk belőle. Már nagyon várjuk a következő félévet és a bátor elsőéves hallgatókat, akik nem félnek belevetni magukat a kihívásokba”hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS