400 millió forinttal támogatta a kormány a Gemitech pilisvörösvári fejlesztését

2022. 02. 07., 17:27

Az Egészségipari Támogatási Program (ETP) mára az egyik legsikeresebb beruházásösztönző programmá vált – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Pilisvörösváron, ahol átadta a Gemitech Kft. egészségipari fejlesztését. Az izolációs ágy kifejlesztésére, valamint prototípusának legyártására létrejött üzem megvalósítását a kormány 400 millió forinttal segítette.

Az egészségipar fejlődésének támogatása megfelel Magyarország érdekeinek, és része a kormány beruházásösztönző politikájának is – hangsúlyozta Varga Mihály. A pénzügyminiszter a beruházásról szólva elmondta: a Pilisvörösváron gyártott izolációs kórházi ágyrendszer nemzetközileg is innovációnak számít. Az új műszaki megoldás a jelenleginél nagyobb védelmet nyújt majd a fertőző betegeket ellátó orvosok és ápolók számára, emellett olyan helyeken is lehetővé válik a betegek biztonságos elkülönítése, ahol erre eddig nem vagy csak igen magas költségek árán volt lehetőség.

Az ETP által összesen 57 cég valósíthat, illetve valósíthatott meg egészségipari beruházást. A már odaítélt támogatások 82 különböző fejlesztés végrehajtását teszik lehetővé országszerte.

Az összérték eléri a 86 milliárd forintot, a kormányzati támogatás mértéke pedig 66 milliárd forint. Ezek a beruházások összességében 5700 munkahely létrejöttéhez, illetve megőrzéséhez járultak hozzá. A 82-ből 48 projekt már megvalósult. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS