3,6 milliárd forinttal támogatta a kormány a Continental Zrt. sátoraljaújhelyi beruházását

3,6 milliárd forinttal támogatta a kormány a Continental Zrt. sátoraljaújhelyi beruházását
2022. 11. 18., 17:17

Stratégiai érdek, hogy a gazdaság minél több ágazatában működjenek magyar tulajdonú vállalatok, amelyek stabil munkahelyeket és bevételeket biztosítanak az országnak – mondta Varga Mihály a Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztésének átadásán Sátoraljaújhelyen.

A pénzügyminiszter kiemelte: a cég közvetlenül 500, közvetetten pedig további 4000 embernek ad munkát. Ez 4500 család, azaz tízezernél is több magyar ember megélhetését jelenti a régióban.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében a kormány 3,6 milliárd forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A háromszintes új üzemcsarnok és a bővülő gyártókapacitás egy újabb fontos lépés a térség munkahelyeinek megőrzésében – mondta el Varga Mihály. A Continental Zrt. kínálata 30 országban van jelen, és immár nemzetközi cégcsoportként gyártja és értékesíti termékeit.

Az évtizedes munkával elért gazdaságpolitikai eredmények nemcsak az ország egészét védik, hanem Sátoraljaújhely környezetét is ellenállóbbá tették – jelentette ki a pénzügyminiszter. Az elmúlt évtizedben a régió gazdasági teljesítménye megduplázódott, a bruttó átlagkeresetek a térségben 2010 óta két és félszeresére nőttek, a megyében foglalkoztatottak száma 226 ezerről 277 ezerre emelkedett. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS